Som om drömmar inte fanns.

frons28
Image by linkwize via Flickr

Hon äter frukost. Hon lockar mig att sätta mig ner med avisen och gröten och kaffet och ciggen och leva som man borde. Utan att gå hela dagarna utan att med malande hunger och darrande koffeinhänder. Hon gör mig gott. Hon gör mig så god att jag ser fram mot att vara med henne till och med när hon är så nära att jag är inne i henne. Så djupt jag kan, så mjukt jag vill vara.

Tåget snackar med oss. Det hotar med att komma och det hotar med att gå. Långt bort, så långt rälsen går. För långt och för jämt och för många skarvar som retar sinnet att sova och att vara orolig.

Tvn är avstängd. Den finns inte. Det tar ingen plats i vårt liv. Den är slöseri med tid och kraft och vaken minut. Kanske kommer vi sitta moltysta hela dagen. Men det är ok. Paulunen väntar och älskog och den darrande känslan av kroppslig och själslig paus och topp.

Igår var en dag, idag är en annan. men de hänger i hopp. Med kärlekens osynliga röda rep. Inget bindande, bara viljande. 

Solen skiner. Vi ska gå ut i den. Långt inuti solen kommer vi gå, sida vid sida, med en ivrig hund och lugna tankar. Kanske ska det vara så här. Jag är inte värd det, inte på långa vägar, men det är så det är just nu. Alkoholen är som ett suddigt minne, något som jag lutade mig på så länge att den satte krokben för mig och jag föll med ett oskyddat ansikte, ett av mina många, rakt ner i hård betong och mjukt ingenting.

Det står kvar, alkoholet, väntar på att jag ska blunda och gå min krokiga väg på slak lina. Men jag vägrar blunda. Fallet är för hårt. Hålet för obevekligt. Jag överlåter det till någon annan vilsen själ, som en gåva från en stukad själ till en annan. Önskar lycka till och vänder ryggen till.

Vi planerar ett liv. Tillsammans. Vi pratar och tjattrar och jag skuttar runt som en yster hund. Eller så sitter jag här och skriver. Allt är i lugn förvissning om att det ska vara så nu.

Jag somnar lycklig i natt.

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.