Som om glöggen inte dög.

2011-11-28

04:28:33

 


Natt.

Ute är det fortfarande mörkt, fast, det är det väl egentligen alltid på vintern. Jag sitter uppe, sömnlös. Har gett upp och dricker nybryggt kaffe och väntar på att klockan ska bli tillräckligt för att jag ska kunna duscha utan att störa grannarna.

 

Nö Sleep at All
Image via Wikipedia

Gång på gång ljuder min framfart ändå. Likt förbannat. Fotsteg som är fjärderlätta låter som elefanttrampande, när jag häller upp ett glas vatten för att släcka törsten porlar det som så högt att katten hoppar höjdhopp. Känns det som. Tangenternas klackande ljud fyller hela rummet. Jag undrar vad det är som gör att inte grannarna redan ringt till polis och brandkår och åklagare. Kanske låter det inte lika högt som jag tror. Men jag tror det ändå.

Title Page of "Beeton's Book of Household...
Image via Wikipedia

Hunden ligger bredvid mig. Hon orkar inte ens jaga katten som går förbi på parketten. I högtalarna ljuder Chopins Nocturne #6 In G Minor och det lugnar mitt oroliga sinne. Musik kan göra så. Makten i toner ska aldrig underskattas. Den kan starta och avsluta krig, lugna, smeka eller ursinnigt hacka. Vara vass som eggen på en rakkniv alternativt mjuk som en kvinnas omsorg om sitt nyfödda barn.

Nu söker jag vila nog för att finna sömnen. Kvinna ligger nerbäddad i sängen. Det visslar lågt ibland när hon andas. Alla verkar sova, första advent har passerat och snart, alldeles snart, sitter vi glögg och matstinna och väntar på att Kalle Anka ska börja, prata om att det var bättre förr, att tjuren Ferdinand börjar kännas lite tjatig. Ingen tittar egentligen. Det ska bara vara där på skärmen.

Vi är inte där än. Jag tvekar i steget. Undrar om jag, vi, ska orka med aftnar och annandagar. Kommer vi knäckas av stormen som kommer sig av att man ska vara så förbannat lycklig bara för att det är jul. Jag som älskar julen.

Det blir mer väntan för stunden. Kanske sover jag snart. Kanske är jag ute med hunden. Kanske bjuder jag kvinnan kaffe på sängen.

Vi får se.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0