Sommarens förlösande effekt.

2012-05-21

12:26:28


Det kommer en ljum bris från den öppna balkongdörren.

Den här tiden på året är min. Den suddar ut novemberskräcken ur mina inre dokument. Snart är det juni, den där tiden på året när allt är grönt, före julis tryckande värmeveckor och blommande växter. Juni har redan smygstartat och ingen är gladare än mig för det.

Igår var vi ute i skogen, vi knatade rakt ut i allt det gröna, svetten rann nedför ryggen, men på ett skönt sätt. Den rann för att den skulle det, för att den var väntad. Det var ingen ångest eller övervarvs-svett. Det var sommarpromenadsvett. 

De har sänkt nivån på sjön för att laga en damm eller vad det var. Det är därför en stor del av stranden är så som den ser ut. Det har alltså varit under vattnet, allt det där som ser ut som dy. De har säkert sänkt vattennivån med 7-8 meter så därför kunde vi lätt komma ut till klippor vi annars måste ha simmat till.

Vi gick och hunden skuttade runt bland blåbärsris och knakade fallna grangrenar. När vi kom fram till den där lilla platsen, vid sjön, så var det som att alla klockor som dånat inom mig för en stund slutade klämta. Det som var kvar var bara steg på klippor och doften av vatten och varmt gräs. Vi satt där och tittade på hunden när hon simmade efter tennisbollen som vi kastade ut, gång på gång simmade hon, längre och längre ut varje gång.

Jag hoppas vid gud att ingen någonsin kommer vara där förutom vi, men det är nog allt för mycket att be om. Däremot kanske man kan hoppas på att dagarna ensamma där blir många. I solen, i vattnet eller på en klippa.

På kvällen bombade jag mig själv för att kunna sova. I med varje lugnande och sömngivande och sömnrogivande som fanns. Natten blev god. Nu känner jag sakta men säkert hur varven ökar fart i mig. Men än så länge är kroppen behagligt tung.

Jag tror, jag vet inte än, men jag tror att den här dagen blir väldigt bra den med.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: