Sömn som helar.

Jag har sovit gott. Riktigt gott.

Det var länge sedan. Inga mardrömmar, inga uppvaknanden, ingen oro, inget annat än svalkande och närande sömn. Det kliar i min hårbotten så jag blir tokig däremot. Antingen är jag väl allergisk mot något, fattigdom ligger nära till hands, eller så är det de obscena mängder hårspray jag använder som ställer till det. Jobbigt är det i alla fall.

Men jag har vad jag behöver här hemma. Värme, tak över huvudet, kaffe, några cigg, hunden som precis lade sig på sin favoritmatta med en tung suck och katten som ligger och spinner på köksbänken. Den enda som fattas är Den Helande Maria, men ärligt talat, det känns bäst att hon är där hon är just nu. Där kan hon få hjälp och jag vet att jag kan gå ut utan att vara orolig för att hon gör något dumt.

Det är nog själviskt att tänka så misstänker jag. Men då får jag väl vara det då. För hon behöver verkligen tryggheten på en avdelning. Här hemma är hon som ett oroligt spöke som drar fram natt som dag. Helt utan rast eller ro. Det gör mig ont att se henne sådan, så just nu är det bäst att hon är inlagd.

Annars är livet som det brukar. Jag läser morgontidningen under fläkten i köket medan jag röker en cigg och dricker kaffe. Lyssnar på Marianne Faithfull på första gången på typ tre livstider, njuter av tanken på att dagen ligger framför mig som en oskriven bok, tabula rasa.

Tanken är att bege mig ut på en löptur med Dippelippan, hunden. VI får se. Mitt högra knä har börjat krångla lite. Det känns som att det är fullt med lera eller något. Segt på något sätt som är svårt att beskriva. Men om jag inte kan springa får det bli en powerwalk istället. Ut ska jag i alla fall. Sen blir det (troligen) gymmet och efter det en tur till Den Helande Maria. Problemet med att gå till gymmet och sedan till Maria är tiden, hunden får inte vara ensam för länge. Kanske kan jag dela upp det hela, jag får se.

Vädret är mulet, inte alls lika vackert som när jag vaknade igår. Men, det är januari, vad kan man begära. Det har i alla fall börjat ljusna ute lite tidigare och det håller i sig lite längre på eftermiddagen. Vi går mot bättre tider. Jag kan redan tänka mig känslan av att springa i en spirande värld i vår.

Så, dagen har börjat helt ok. Nu kör vi.

Hits: 0

1 tanke på “Sömn som helar.”

  1. Underbart inlägg, jag har dock sovit mindre bra, har legat under täcket och tjuvrökt på el-cigaretten.

    Men vid 10 ska jag ut och springa, byxorna är redan på så jag inte ska tappa lusten. Fast lust har jag inte än, därför bestämde jag mig för klockan 10 så jag hinner peppa mig själv.

    Hoppas du kommer sen, men gymmet först, sen hem till hunden och sen om du vill och kan, komma hit en sväng. Jag förstår om du inte kan. Men det vore kul. Men som sagt, prioritera gymmet.

    Jag älskar dig över allt annat

Kommentarer är stängda.