Sooner or later God’ll cut you down

Cover of Johnny Cash

En eftermiddag i panikens dagar. Det kryper och krälar under mitt skinn. Det är som om min bleka vinterkropp vore full med maskar som vill ut. Röda blemmor fälls ut på bröstet och inuti mig bor ett skri. Ledsen, förvirrad, liten, vettskrämd. Solen skiner men jag har ögonen hårt stängda. Kroppen vägrar ta emot det allra minsta ljus.

När man kastas från mörker till ljus och tillbaka till mörker igen blixtrar allt framför ögonen. Världen blir omöjlig att förstå. Den lägger sig bakom mig, bakom ryggen, beredd att slå till när jag minst anar det. På facebook är alla lyckliga, i min lägenhet finns bara svettig ångest och Johnny Cash. Inget är sig likt, allt är som alltid.

Jag är rädd för allt som växer i mig. Rädd för framtiden. Rädd för det som hänt och som jag är så osäker på om jag lärt mig något av eller om det bara förtärt mig. Allt jag vet är borta, alla tankar blir till blanka fotografier utan bakgrund.

Det är så här det är vänner. Inte bara för mig utan för så många, många många. När själen och anden är så förkrympta att man inte vågar ta sig ut ur tankarna på Jesus på korset. När man själv är korset. Utan hopp, bara trä. Bara ved. Redo att brännas på alla bål i världen. Inget som lever, det enda man kan hoppas på är att någon sate kommer att hängas upp så att man får uppleva lite närhet innan allt är över.

Osäkerheten bär mig över alla tankar på att hoppa rakt ut i det tomma. Den kraschar under mina betongfötter. Den spräcker alla mina kläder och gör mig naken och skör. Alla känslor upplevelser lägger sig bakom mig och nu har jag bara framtiden kvar.

httpv://www.youtube.com/watch?v=IStlBOX9F4o

You can run on for a long time
Run on for a long time
Run on for a long time
Sooner or later God’ll cut you down
Sooner or later God’ll cut you down

Go tell that long tongue liar
Go and tell that midnight rider
Tell the rambler, the gambler, the back biter
Tell ’em that God’s gonna cut ’em down
Tell ’em that God’s gonna cut ’em down

Well my goodness gracious let me tell you the news
My head’s been wet with the midnight dew
I’ve been down on bended knee talkin’ to the man from Galilee
He spoke to me in the voice so sweet
I thought I heard the shuffle of the angel’s feet
He called my name and my heart stood still
When he said, “John go do My will!”

Go tell that long tongue liar
Go and tell that midnight rider
Tell the rambler, the gambler, the back biter
Tell ’em that God’s gonna cut ’em down

Tell ’em that God’s gonna cut ’em down

You can run on for a long time
Run on for a long time
Run on for a long time
Sooner or later God’ll cut you down
Sooner or later God’ll cut you down

Well you may throw your rock and hide your hand
Workin’ in the dark against your fellow man
But as sure as God made black and white
What’s done in the dark will be brought to the light

You can run on for a long time
Run on for a long time
Run on for a long time
Sooner or later God’ll cut you down
Sooner or later God’ll cut you down

Go tell that long tongue liar
Go and tell that midnight rider
Tell the rambler, the gambler, the back biter
Tell ’em that God’s gonna cut you down
Tell ’em that God’s gonna cut you down
Tell ’em that God’s gonna cut you down

Träffar: 1