Sorterar minnen och tunna pappersark.

Jag har långt till orden. Jag kan sträcka ut mina händer efter dem men jag når bara tomma luften. Alla tankar som borde rada upp sig i en prydlig ordning ställer sig på tvären, hindrar varandra från att röra sig. Som ett enda plockepinn i skallen. Ingen ordning, ingen ro.

normal_traedgaardsverktyg

Så jag gör annat än tänker. Sorterar gamla vykort och glömda gratulationer. Ögonen är ljuskänsliga och öronen vill vila i tystnad. Självfallet lyder jag inte kroppens signaler utan höjer volymen på musiken och stirrar rakt in i glödlampors sken. Alltid tvärtemot. Bara för att jag kan. Stoppa världen, jag vill av.

Det blir litervis med kaffe som rinner ner i halsen på mig. Allt medan det mörknar ute i världen. Det känns som att allt jag gör är att fly. Från vad har jag ingen som helst aning om. Kanske min egen rygg.

Jag är hungrig men orkar inte göra något att äta, så jag sitter här med tom mage och huvudet fullt av spridda bokstäver. Inga färger, inget ljus. Bara livets vanliga tristess. Det är lördag och man kan nästan ta på atmosfären av nyöppnade vinflaskor och ljudet av burkar som öppnas. En vanlig lördag i vårt vanliga land.

Jag öppnar inget vin. För jag vet ju att varje gång jag fuskar med det där så blir livet lite krångligare för mig och för de omkring mig. Jag har redan fuskat då och då, spridda anfall av dumhet och förvirring. Att skapa sig en ny identitet är svårt. Vanor som rotat sig fast ändå in i själen skall brytas och förbytas mot annat, vad som helst. Sortera pennor är bättre än att samla pantburkar.

Det får vara så nu. Livet, vid sidan av så länge. Tills jag är stabil igen.

 

Hits: 0

3 tankar på “Sorterar minnen och tunna pappersark.”

  1. Ibland är livet mest krångligt känns det som (jag kom på en bättre formulering men den slösar jag inte på en kommentar inte). Jodå, det går upp, det gå ner, precis som jag vet att du vet så väl. Men det ordnar sig :-)

  2. "Stoppa världen, jag vill av."

    Precis så känns det även för mig. Precis så bra beskrivet med så få ord. Jag är långt efter i bloggläsandet, hoppas du mår bättre nu.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.