Stående på taket ser jag himlen och bråddjup.

2012-03-07

10:09:15


Det var då själva faen.

Det är nästan mest irriterande, dessa eviga svängningar hit och dit. Ingen ordning. Igår var det mörker, idag är det ljus. Grundstämningen för dagen verkar gå åt glad. Jag vet aldrig nu för tiden hur jag kommer må om tre minuter, men än så länge fungerar alla system som de ska. Ingen geggig sörja i synhåll. Än.

Det som igår syntes mig omöjligt är idag lätt som en plätt. Inget kan hejda mig nu. Pigg, piggelin. Kanske en rest från gårdagens kvällshysteri där jag sprang runt som en skållad råtta och städade lägenheten. Damma, damma, putsa, putsa. Duscha i en evighet samtidigt som jag städade badrummet.

, Stående på taket ser jag himlen och bråddjup., WoBWorld
Image via Wikipedia

Blixtsnabba synapser i skallen. Som blixtar från en blå sky. Som solens heta strålar en allt för varm julidag. Som ett kärnkraftverk som skenar. Bubbel under hjässan. Kolsyra i blodet. Skaka mig och jag exploderar. Pang!

Jag lägger band på mig. Hindrar mig själv från att städa det jag städade i går. Försöker hindra mig från att säga, göra, tänka dumma saker. Från att andas fortare än en man som ramlar från den allra högsta höjd. Kanske är det precis det jag kommer göra om en timma. Men just nu är jag nästan på toppen. Än så länge kan jag lugna ner mig en smula. Springer inte runt utan kontroll.

En sak som är jobbig med de där svängningarna i dessa dagar är att ångesten ligger lika nära vare sig jag är ner eller upp. Den bara finns där. Du vet, som en säpovakt bakom en viktig rik person. Förutom då att ångesten inte är ute efter att rädda mitt liv om det skulle behövas utan att trycka ner mig strax över gravens djup. Bara ett centimetertjockt jordlager över kistans lock.

Jag får passa mig. Vakta min egen hjärna. Aldrig slappna av. Vara försiktig med mina känslor. Alltid vara försiktig med mina känslor. För om jag inte är det så rasar himlens tyngd ner över mig. Passa mig och aldrig gå fort. Bara lunka på i sakta mak.

 

, Stående på taket ser jag himlen och bråddjup., WoBWorld

Hits: 0

1 tanke på “Stående på taket ser jag himlen och bråddjup.”

  1. I morse när jag vaknade var jag rädd, av den anledningen att Jag mådde bra… var rädd att du skulle må som igår, nu vill jag bara hoppas på att dagen får fortsätta vara fin, inne i oss och där ute i världen ♥

    Jag älskar dig, i alla tider

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: