Steg ett. Första inlägget 2014. Allt som vanligt.

Det känns väl som det brukar göra varje nyårsdag.

“Jaha, och nu då?”. Det känns inte mer än vad det gör att vakna vilken morgon som helst. Lite lagom seg, lite trötthet kvar i ögonen. De första minuternas dystra tankar. Inte mer, inte mindre.

Det kommer väl som vanligt ta några veckor innan man skriver rätt när man ska skriva datum. Men det är ju allt. Våren kommer när våren vill, sommaren likaså. De lyssnar inte till våra kalenderindelningar. De är rebeller. Gör som de vill.

Ännu är det vinter. Även fast det är tämligen milt väder så vet man ju att det där kan ändra sig på några timmar, kölden och snön kan svepa in. Så jag ligger i beredskap. Gillar inte kylan något vidare. Enda gången det ska vara kallt är under natten i sovrummet, annars tycker jag det kan kvitta. Men, återigen, allt det där sköter sig självt. Det finns inga knappar att trycka på, möjligen knäppa.

Igår gjorde vi ju inget speciellt. Somnade före tolvslaget, sov oss igenom hela den där natten som är både en enda stor fest och ett fullt akutvårdsintag. Vi sov och det är inte så pjåkigt, inte när man tänker på det i efterhand. Känns vuxet liksom.

Det hade väl kunnat skötas på ett annat sätt. Som vanligt var det de höga förväntningarna som knöt en knut i mig. För nog hade det räckt att tända några ljus och sitta i eftertanke och kontemplation. Istället för att i ren panik lägga sig för att sova. För det var ju så. Jag tänkte väl att kan man inte fira kan man likaväl sova. Eller, jag vet inte. För jag var rätt trött.

Idag blir det nog inte många saker gjorda. Vi ska ut på en powerwalk/intervallträning tänkte vi. Försöka springa några meter när vi ändå är ute och går. Det blir allt mer sådant. Det går av sig självt, vi har väl fått sådan styrka och kondition nu att den naturliga känslan är att man vill springa då och då, farten i promenaden räcker liksom inte.  En bra början helt klart.

Men först ska jag bara göra ingenting. Vara i nuet. Lära mig att umgås med mig själv i några minuter. Det är också något jag behöver lära mig.

Träffar: 2