Stressen och jag.

Jag har roat mig själv med att göra en liten lista över vad som stressar mig och får mig att snurra upp tills jag blir helt slut bara av att lyfta kaffekoppen. Here goes.


 Olika saker eller tillstånd som stressar mig

 • Det förbannade Lamotriginet
 • ekonomin
 • Hälsan
 • ålder
 • fetman
 • socker eller att inte få tag på socker

 • Känslan av att inte räcka till inför Maria
 • En liten gnyende (sic!) känsla av rädsla inför att morsan kommer dö.
 • Känseln just i dessa dagar av att sitta fast i Viskafors och inte ha råd med buss ens. Klaustrofobi

 • Den där känslan av att inget, mig själv inräknad är rent och i ordning. Tvångsbeteendet som får mig att inte klara av en sned tavla eller en penna som ligger fel i förhållande till andra ting i dess närhet

 • Känslan och rädslan över att Maria ska dra, lämna mig eftersom jag är äcklig och fet och ful och okänslig och som en elefant i en glasbutik
 • Att jag är så i min egna lilla värld och inte orkar titt ut på resten av världen.

 • Att inte längre kunna klara av simpla saker, som att ta hand om ekonomin eller sortera tvätt.
 • Osäkerhet inför framtiden. Kommer jag få medicin som funkar på alla sätt för mig eller kommer det alltid vara en avvägning mellan verkan och biverkan.

 • Kommer jag någonsin kunna göra något mer än bara sitta här och glo
 • Kommer Maria orka med att leva med mig, med min hälsa och dåliga ekonomi och impotens eller kommer jag förlora henne.

 • att inte klara av att slappna av kroppen och musklerna och finna vila och balans i kroppen.

 • Glömskan, att hela hela tiden gå och leta efter någon sak som jag inte kommer ihåg vart jag lagt den eller finna rätt ord. Det känns som att hela tiden gå i gyttja, jag arbetar som fan inuti det som är jag men kommer ingenstans.
 • Barnens hälsa
 • Marias hälsa
 • Stressen inför, under och efter promenader med Dipp.

Listan blev lite knepig att läsa, men jag gjorde den i Evernote och då fick jag pilla och dona för att få listan överhuvudtaget läsbar.

Men det är saker som stressar mig. Vad har du för saker som gör dig stressad och spänd och fyller dig med obehag?

Träffar: 0

6 tankar på “Stressen och jag.”

 1. Ja för det är ju ärligt talat så att det visserligen inte finns mer än enstaka personer, som har haft allvarliga problem med hjärtat så måste ju någon vara först. Men vi har tagit bort en stor del av det som är dåligt i vårt liv, som cigaretter och vi har börjat försöka få ihop en vettig diet, vi promenerar mera och mer saker kommer alltid det lite till som är bra för hälsan. Så, man, vi gör vårt, mitt bästa. Men knäpp är jag ju redan, det har jag papper pp.

 2. Jo, ditt hjärta är jag livrädd för om jag ska vara ärlig… Vikten ska vi ju råda bot på och när vikten är okej så kommer ju risken för fel på hjärtat att avta..
  Älskar dig
  My recent post Mina stressmoment…

 3. Nja. det har jag ju vant mig vid och jag har ju faktiskt vara varit riktigt sjuk en enda gång sedan vi började "sällskapa" sen har det vara varit små ynkliga snoriga näsor, Jag tänkte mer på vikten och hjärtat och sådant. tack i övrigt för att jag får vara din.

 4. Hälsan – vadå, att du har lätt för att bli förkyld?
  Din ekonomi – ska vi se det så, då är ju Min ekonomi värre ;-)
  Impotens – Tjaa… Jag har stått ut hittills så då kan jag fortsätta vänta. Det är Dig jag älskar, inte "dicken"
  Så nej, du förlorar inte mig!

  My recent post Mina stressmoment…

 5. Precis. Jag kan få panik över att jag inte längre har min napp, ölen. Det blir som en klaustrofobi, att vara instängd i sig själv och inte ha verktygen att slappna av, sova eller bara må bra. Jag har tappat nappen och ingen ny finns att få.

 6. Drömmarna. Alla dessa drömmar om den tiden när jag missbrukade. Och längtan som finns där när man vaknar och dom nätter man inte kan sova. En längtan som är så stark att jag varje dag tvivlar på att jag klarar det. Trots att jag vet vad det gör och hur det förstör. Rädslan för att det en dag ska vara omöjligt att stå emot. Att hela världen ska rasa med mig, och tankarna på om jag någonsin blir kvitt den längtan det begäret. Det stressar mig.

Kommentarer är stängda.