Such A Little Thing Makes Such A Big Difference

Morrissey. Live at SXSW, Austin, Texas, USA
Image via Wikipedia

Det svänger nu. Det är ingen ordning på hela mig. Jag pendlar mellan strålande humör och letargi och dunkla tankar. Det går fort nu. Det kan vända på en sekund. Som att gå rakt ut över ett stup helt utan att man anar att stupet ens fanns. Det gör mig orolig. Det följer mig hela tiden. Rädslan för att ramla. Det är lite som att gå i en djup skog i svartaste mörker. Även om du inte för tillfället ramlar så går du väldigt försiktigt i tanken att snart kan man bryta benet.

När det är som bäst, när jag strålar av lycka, finns inget som stoppar mig. Jag skulle kunna dra en oceanångare på bara marken. Flyga, flyga och inte falla. Men de där topparna håller bara i sig en kvart. Sen kommer osäkerheten igen. Rädsla för rädslan. Känner så väl igen det där från när jag fick panikattacker titt som tätt. Nu är det istället den svarta hunden som står bakom hörnen.

Så jag dricker kaffe, röker och kommer ingenstans i dagen. Alla måsten läggs på is, tas upp, läggs ånyo på is. Som sagt, ingen ordning på mig. Däremot tror jag att jag spelat sönder Oasis, nu är det Morrissey som gäller. Jag önskar att jag kunde finna något nytt. Hela kroppen kräver något nytt. Som vid ett blodsockerfall när man bara måste få socker vad som än händer. Musik som socker. Det funkar.

Den där lilla motorn som snurrar i mig går allt fortare, den börjar lukta elbrand. Den snurra förtvivlat i jakt på att finna något som stoppar den. Jag mår inte bra. Jag mår kass. Men jag vet ju att om en kvart så kan jag må hur bra som helst.

Ingen ordning på mig.

Ingen ordning alls.

 

En söndrig allé är jag.

 

 

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

2 tankar på “Such A Little Thing Makes Such A Big Difference”

  1. Tack så dunderjättemycket.

    Jag är övertygad om att smärta stärker och gör själen lite vackrare. Om man har tur.

    Så kanske har jag en lite småfin själ, men du har en oerhört vacker själ!!! <3

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.