Tacksamhet för livet, tankar OM livet.

Det spelar inte någon roll om solen skiner eller inte. För man vet att våren är här, björkarna börjar bli gröna genom sina små späda blad. Jag blir lycklig i själen när jag vaknar på morgonen och upptäcker att takfönstret i mitt sovrum varit öppet hela natten och jag har bara sovit i den småkalla natten.

I går klippte jag mig hos en frisör som förstod precis hur jag vill ha håret. Jag köpte även på hennes inrådan hårvårdsprodukter. Sedan på kvällen färgade jag mitt hår svart som jag vill ha det. Jag är så förbannat fåfäng att det blir fånigt till slut. En gång var jag vacker, nu är jag bara en spillra av en man, en man som druckit öl i sådana mängder att det fyllt Atlanten. Märkligt nog mår min lever bra. Jag är väl välsignad med en stark kropp som tål mycket.

Men allt klippande och färgande kan inte nå min själ. Men den jublar av helt andra anledningar. Att jag kan andas igen. Att jag är någon igen. Att jag kan hålla mina löften och säga nej när jag vill säga nej. En lycklig själ, även när natten träffar oss som en kula från en mördares vapen.

Jag sover som jag ska, jag äter som jag ska, jag lever som jag ska. Dricker ytterst lite alkohol. Det behövs inte längre som ångestdämpare eller sömnmedel eller som depressionsmotverkare. Men jag kan ta en öl för att det är gott att bli lite lummig och jag vet att jag inte ens borde göra det. Man ska inte leka med elden.

Kanske låter det patetisk i dina öron, men jag är en ny man. En man jag vill vara, en man jag alltid villat vara.

Jag är så tacksam för att det värsta av smärtan är dämpad och ligger och sover och jag önskar att den en dag dör och försvinner helt. Men man kan inte begära för mycket av livet. Bara att det fortsätter till man är trött på det.

Tar livet för vad det är.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.