Tankar i soffan, före bussens stol.

En stund före Concertan.

Jag sitter och väntar på att bussen ska närma sig. Tanken är att jag ska åka till lasarettet för att hämta min Concerta. Tre gånger i veckan åker jag dit. Jag får inte ha den hemma, varför vet jag inte riktigt. Det är väl någon klok människa som bestämt att det skall vara så. Själv tycker jag bara det blir bökigt, men ok.

Igår och i förrgår ökade jag dosen och vips, igår fick jag för första gången på typ tusen år saker att falla på rätt plats i rätt tid. Den röda tråden man behöver för att skapa något, om det så bara är ett streck på en vägg.

Tänk att kemi kan förändra ett liv så. Från kaos till ordning. Tänk om jag kommer leva ett vettigt liv. Det var det då rakt ingen som trodde för 5 år sedan. Då var jag på botten, den absoluta botten. Nu är jag så mycket högre, så mycket tryggare, har försonat mig med min bakgrund, mina problem och med sjukdomarna. Det är så det varit, det är så det är, det är så det kommer bli. En kurva som gått än hit, än dit.

Nå, är jag lycklig nu? Nä, inte alls. Eller, absolut. Det pendlar. Jag har allt en människa behöver, kärlek, värme, trygghet, ett hem att stänga dörren till. Ändå så ramlar jag då och då, tappar fotfästet, det kommer jag väl göra resten av mitt liv kan jag tänka. Men, i det stora hela, om man räknar ihop plus och minus så har jag det förbannat bra.


Förövrigt, jag fyller 44 år idag. Jag är inte längre rädd för tidens tand. Mitt hår har grånat på sidorna, mina polisonger har grå inslag och skägget på hakan är redan helt grått. Jag gillar det. Det känns vuxet och ansvarstagande.


 

Träffar: 0