Terrorbalansen mellan mig och jag.

Jag tror vi alla använder oss av oss själva som ett instrument för att väga världen.

Jag gör det i alla fall. Det är svårt att se på världen utan att mäta den mot sina egna erfarenheter och känslor och tankar och minnen och kunskaper. Man ser det man vill se. Det man inte vill vara med om kan vi ofta blunda för.

Min värld är rätt så trång. Jag är väl trångsynt kan jag tro. Har svårt att se saker från andras håll. Har jag bestämt att saker är på ett visst sätt så håller jag det hårt intill mig. En rasist är en rasist för att den är okunnig eller bara rent dum, som jag ser det. Men troligen är det väl inte så jäkla enkelt. Människor mäter som sagt sin omvärld efter sig själva. Sätter sig själva som mall.

Det är lätt att projicera sina egna problem på andra. Är jag bipolär är alla andra det med. Jag ser tecken där inga tecken finns. För att jag vill, för att jag sätter mig själv som mall.

Mörkret utanför fönstren sjunker allt mer på plats. Det är dags att tända lampor i rummen. Men jag låter det vara skumt ett tag till. Lär mig själv att stå ut med det svarta. Lär mig själv att leva med mig själv.

Jag vet ärligt talat inte hur jag kunnat leva utan Den Helande Maria, jag vet inte hur hon slank in mellan maskorna i det nät jag omslöt mig i för att hålla all kärlek ifrån mig. Men hon smet in och jag har inget annat val än att älska henne. Jag förstår inte vad hon ser hos mig, men jag tackar min lyckliga stjärna för att hon hittat något i mig att älska.

Så jag ser världen på ett annat sätt än jag gjorde för några år sedan. Låter andra vara det de är. Deras problem är inte mina, jag kan försöka hjälpa de svagaste, men de starka får reda ut sina problem på egen hand. Jag har fullt upp med att vänja mig vid att mitt instrument väger saker och ting på andra sätt än förr.

Jag ser målet nu.

Träffar: 0