Tidigt svammel.

Tidig morgon. Världen står stilla, drar ett djupt andetag och alla går till jobbet. Här sitter jag kvar i soffan. Natten var nästan helt god mot mig. Några uppvaknanden, lite funderingar, lite sömn. På natten står jag sällan still. Fäktar mot väderkvarnar och påtvingad vakenhet. På kvällen är jag helt slut, inte för att jag fått något gjort utan för att jag inte har fått precis det. Inget gjort.

Jag har slagit av basen på ljudet och lyssnar till arg rap. Det passar mig just nu. Lite senare så slår jag på basen med och låter ljudet omfamna mig. Drunknar i toner och beats och ljud. Känner basen i bröstet. Kanske byter jag musik helt och lyssnar till Sinatra eller Motorhead. Min musiksmak har inga begränsingar. Näst intill i alla fall. En bra låt är en bra låt oavsett vem som sjunger den.

Det är lugnt i mig idag. Jag hoppas det håller i sig. I morse vaknade jag första gången vid 03.00. Sen vaknade jag en gång i timmen till klockan var 06.13 då jag beslöt att lämna sängens trygga famn. Det är dags att ta tag i dagen. Jag vet bara inte vart jag ska börja. Snart kan jag ringa några viktiga samtal. Sådana som handlar om mitt väl och ve, om mitt liv.

Än så länge är jag dock förhindrad att ringa. “Var god svara senare, jag är på möte med livet”. Klockan är än så länge inte ringvänlig. Jag får vänta.

Det är därför jag sitter här på soffan. Jag kan än så länge inte annat. Det går inte att dammsuga, det är för tidigt för det. Strax ska djuren få mat och jag tar jycken genom dörren och ut till hennes så älskade promenad. Hon kommer dra i kopplet, gå från sida till sida på vägen för att ta in alla intryck. Försöka ordna världen på det sätt som vallhundar gör. Jag vet ju att hon inte kan få ordning på allt vi möter. Men hon försöker och det får man respektera.

Två dagar kvar.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

1 tanke på “Tidigt svammel.”

  1. 2 dagar.. dessa dagar av väntan och gått fort!

    Hoppas bara att tiden sen står still.

    Jag vill ha mer än 1 vecka.

    Vill ha en evighet med dig.

    Dig och dina djur

Kommentarer är stängda.