Tomheten nära vissheten.

Endast vissa saker når mig just nu. Barnens gemensamma besök i tisdags och att min yngsta son har sovit över flera gånger det senaste, Den Helande Marias doft, katten och hundens vackra blickar.I övrigt är det precis tomt i mitt bröst och mina tankar. Inte ens en viskning överfaller mig. Bara total tystnad..

Eller, det stämmer inte egentligen. En tanke som överlever säger åt mig att jag borde lägga mig för att sova bort ytterligare timmar, även om jag redan sovit mer än vad som kan vara hälsosamt för kroppen. Men de samarbetar inte just nu, kroppen och själen. Den ena vill vad den andra skyr.

I morgon, om bara några timmar, 6 timmar och 10 minuter, får mitt bankkonto äntligen en lite fylligare form. De har varit förfärliga de här senaste 7 månaderna där de två första gick åt att försöka förbereda oss för vad som komma skulle, de där förfärliga 6 månaderna där jag var utkastad till ett enda ingenting, ingen visshet om hur nästa timma skulle gestalta och de senaste två månaderna där allt stod och stampade och dagarna gick utan att pengarna betalades ut.

empty

Nu är allt snart i hamn. Jag blev trodd på, man såg det jag redan visste från början. Jag ÄR inte frisk, jag KAN inte sägas vara till arbetsmarknadens förfogande, jag ÄR ärlig när jag säger så. Allt det där radade upp sig under hemska förfärliga månader som sög ur all must ur den frukt som är mitt liv.

Kanske borde jag glädjas åt “segern” mer, men jag känner ingenting. Inget alls. Ingen lättnad, ingen glädje, ingen fruktan, ingen trötthet, ingenting alls. Bara tom. Helt tom.

Det kommer nog bli knepigt det som händer i mig kommande dagar. När allt lägger sig från allt brak och buller så kommer det nog ringa i öronen och kroppen känna efter hur slut den är.

Så jag stirrar in i evigheten och känner ingenting.

Hits: 0

1 tanke på “Tomheten nära vissheten.”

  1. Ja du min älskade, jag vet inte vad jag ska säga eller göra. Det gör så ont att se dig så trasig. Men jag hoppas att jag snart får tillbaka den Jonas som jag förälskade mig i, det pratsamma skojaren som inte ens är tyst när nattens vila faller.
    Jag älskar dig! Glöm aldrig det!

Kommentarer är stängda.