Tomten talar till just dig, den anbelangar.

2011-12-23

14:21:32


Låt mig fortsätta mitt sorgesamma tåg mot glädjen.

För, alla är ju så lyckliga och tindrande så jag väljer att vara dystert, buttert, inåtvänd. Tänker sitta på bussen, klaga på ungdomar, dagens väder, maten som är Dansk i affärerna, dagens politiska klimat i Örkelljunga, klampa rakt in i varje människas ömma punkt. Låt mig få äran att förstöra din jul ärade medmänniska.

Jag ska avslöja en hemlighet. Det är jag som är jultomten och du blir utan klappar i år för du har inte varit snäll. Kan du vara snäll på julafton så borde du kunna vara snäll resten av året med tycker jag. Kan du tänka på de fattiga och nedslagna i juletider borde du fixa det resten av årets alla dagar med. Kan du helt plötsligt dela med dig av dina pengar kring jul så borde det inte vara omöjligt att tänka längre än det egna könet räcker resten av årets timmar och minuter.

Värsjö småkyrka, small church in Skånes Värsjö...
Image via Wikipedia

Du läser om vanvård, om liggsår, om kränkningar, om en förstörd psykvård, om fattiga barn, om människor som går utan jobb dag ut och dag in även fast de söker och söker. Du öppnar tidningen varje dag till frukostägget och läser om hur människor kastas ut ur alla trygghetssystem för att just du ska få lite mer i plånboken. Sorry, det räcker inte att vara lite snäll och mild bara några dagar om året. Du behövs varje dag men du skiter i det.

Men du klarade inte det där. Den mesta tiden har gått åt till att skriva sura insändare om lata bidragstagare medan du själv funderat på nya kläder och kanske skaffa en liten dam som städar din lägenhet.

Eftersom du glädjs åt skatteåterbäringen men behåller den helt för dig själv fast du går förbi Faktumsläljarna utanför bolaget så blir det inga julkpappar åt dig. Själv tänker jag hålla mig kvar på nordpolen, äta gott, dricka gott och bara vara hemma med familjen under julen.

Du får köpa dina egna klappar. Snåljåp.

Vänligen Tomten.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0