Trevande sökande efter det nya livet.

Kaffe
Image via Wikipedia

Jag har alldeles nyss kommit på att jag är totalt kass på att njuta av vackert väder. Jag blir bara nervös och stirrig och jag förväntas njuta av solsken och värme. Det är inte det att jag har något emot det där med fint väder. Jag kan bara inte hantera det.

Studsande runt i lägenheten som en flipperkula får jag inget gjort. Sitter i 3 minuter på balkongen för att sedan ramla rakt in i vardagsrummet igen där jag blir sittade. Fan ta vädret. Fan ta ensamheten. Där kom jag på det. Fint väder är inget man kan njuta av när man är ensam. Det är något man ska njuta av tillsammans med en eller flera goda vänner eller en vacker kvinna man älskar. Annars blir det bara en börda att veta att man borde vara salig bara för att solen värmer.

Jag är en helt otroligt annan människa än jag var för tre-fyra år sedan när jag aktivt sökte ensamheten. Nu är jag mitt gamla vanliga jag, en som gillar folk och som en del till och med gillar tillbaka. Det kostar att bli nykter men det ger även en satans massa tillbaka. En vinst helt enkelt.

Sen jag  (nästan) slutade med alkohol sover jag bättre, vaknar piggare, har en nyfikenhet på livet som saknats i många år. Jag har en lust att leva och framför allt, jag slipper den eviga skammen i att vara smådragen och ständigt försöka dölja öldoften.

Jag är inte helt vit än. Men det är det jag söker. Nu för första gången har jag både släppt taget om tanken på att jag kan lära mig att dricka normal och dessutom min tro på alkoholen som min vän. Den är min fiende och jag måste lära mig att undvika den.

Men det är svårt som sagt. För de flesta vet ju att det är skönt att vara smådragen. Om det inte vore så så skulle ingen dricka. Men alkoholen finns överallt, i allra minsta mataffär säljs det folköl, det är socialt accepterat, till och med påbjudet, att dricka alkohol. Tillgång, acceptans och övertro på sig själv, är det som skapar en alkoholist.

De flesta har koll på grejen, de har andra droger som kanske inte är lika skadliga. De springer eller går på gym eller bantar eller äter eller ligger med okända eller tittar på film eller spelar i band eller ägnar sig åt schack. Alla har sin drog men min är utom kontroll nu för tiden. Jag inser det. För första gången tar jag till mig att det är så.

I tidningen läser jag att mammor är rasande för att de inte får köpa vin på restauranger när de själv sitter och ammar. Va fan? Kan man inte hålla upp med alkohol medan man ammar måste man ju har problem. Förresten, det gäller ju de flesta. Är det så förtvivlat viktigt att dricka att man inte kan avstå så har man problem, så är det bara. Kan man avstå utan problem är det däremot ingen fara, då kan man dricka lite när det blir tillfälle. Men alla dessa som säger åt mig att jag har problem medan de själva inte kan ta ens en vit vecka, dem tar jag inte mycket på allvar.

Men jag vet reglerna nu. Just nu håller jag på att skapa nya droger för mig att bruka. Koffein i mängder. Kaffe, espresso, energidrycker, te, allt som innehåller koffein är för mig att hälla i mig på samma sätt som jag tidigare hällde i mig öl. Mot kvällen blir jag lite hoppig, men va fan? Det är det värt.

Däremot, jag kan inte lova att jag aldrig mer kommer dricka det allra minsta. Jag får göra som de säger, ta det dag för dag. Varje dag jag somnar och har lyckats hålla mig från öl eller vin eller sprit eller likör eller vad faen som helst som innehåller alkohol är en seger.

Somnar jag full eller har druckit under dagen får jag dra vettiga erfarenheter ur det och skapa ännu mer nya strategier för att hålla mig från alkohol. Så om ni ser mig dricka, döm mig inte. Däremot är jag tacksam om ni då påminner mig om vad jag förlorar och jag dricker mer.

Ser man på, nu har jag suttit stilla i flera minuter.

Hade jag inte haft skriften så hade jag nog faen blivit galen. Bloggen är en underbar vän.

 

En nykter man.

 

 

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

2 tankar på “Trevande sökande efter det nya livet.”

  1. Tack, jag rodnar av glädje över de vackra epiteten du ger mig. Jodå, här kämpas det för fullt och det vet jag ju att du gör med. HEJA OSS!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.