Tumlar ut sorgen från mig själv.

2012-01-03

19:26:58


Medan tvätten rullar runt.

Jag sitter så jag kan se tvättmaskinen i badrummet. Från soffan kan jag se hur maskinen snurrar allt fortare, hur den centrifugerar ut allt vatten ur textilierna som nu är rena och luktar sköljmedel.

Jag måste alldeles strax resa på mig för att slå om maskinen till torktumling. Det känns just nu som en omöjlig uppgift. Jag har fullt upp med att sakna. Men jag vet ju att jag har kraften i benen och egentligen handlar det ju bara om att sätta den ena foten framför den andra i några meter. Sedan kan jag återvända till soffan och sitta där som en staty och vänta på att det är dags att gå ut med hunden.

Grand Mosque of Medan, North Sumatra
Image via Wikipedia

Snart ska jag ta min kvällsmedicin. Den som jämnar ut mitt temperament och får mig att slappna av tillräcklig för att somna. Men först ska jag plocka in disken, städa upp i köket och borsta tänder och liv från smuts. Jag gör nog allt det där i automatläge, allt medan jag går och saknar henne som nu är på sjukhuset för att bli lite helare. Jag hoppas jag får besöka henne i morgon. För att krama henne så hårt hon önskar och ta med mig doften av hennes hår hem.

Vi är egentligen inte så sjuka. Själv är jag på väg att sluta alla sprickor i mig. Min ilska har nästan lagt sig till ro. Den dyker upp då och då, när jag inte hittar en tång eller en sked som jag behöver just för tillfället. Men annars ligger den i träda. Gott så.

Så jag kan stötta, vara där. Kanske inte göra henne helt frisk, men göra henne trygg i sin trasighet.

Gud, du jag inte tror på, vad jag älskar henne. Jag kan äntligen göra det utan att skämmas som jag gjort så många gånger förut. Jag älskar henne och det gör mig lite lyckligare men känsligare. En salig blandning av känslor och tankar.

Så, nu ska jag resa mig. Tvättmaskinen har tystnat och väntar på att jag ska göra det jag måste för att våra kläder ska vara reda att läggas in i skåp och lådor.

Jag gör allt för att hålla livets sanningar ifrån mig.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0