Turen bar mig hit.

2012-04-28

19:37:46


Hur ska man veta vart bomben är gömd?

Jag tror att varje liv har en liten atombomb gömd i någon vrå av tiden. Vart min finns vet jag inte. Kanske var det den som sprängde sönder hela min tillvaro den där dagen när jag snubblade runt i novembersnön i skogen som ligger bakom min förra arbetsplats. Då när paniken förintande varje tanke på att vara kvar.

Jag gick, sprang, mot det rum där jag hade en säng att sova i. Jag sprang mot alkohol, mot förnedring, mot nätter och dagar där inget existerade än just den sekund jag levde i precis då. Novembersnö blev till pärlande vårbäckar, det har jag i efterhand förstått. Men i många år var jag kvar i den kalla snön där mina inneskor var för tunna, där fötterna domnade bort medan jag sprang.

Allt slutade vara som det alltid varit. Jag försvann in i något som jag ännu inte kan definiera, något som bara försvann. År av mitt liv som är som hål i tiden. Nätter och månader i en bäddsoffa med mina möbler och textilier inslängda i ett förråd. Ett soprum där jag ägde nyckeln till dörren.

Men kanske var det så det skulle vara. Kanske var det tur. Jag har alltid haft tur. Det är nog det enda jag kan vara glad och stolt över. Min tur som burit mig över ängar och öknar. Den som burit mig fram hit.

En födelsedag som jag fruktat i så många år blev en ovanligt vanlig dag. En kvinna som säger att hon älskar mig och i hennes ögon ser jag att det är sant. Jag behöver inte tvivla, inte försvara mig, inte vara rädd eller ledsen. Hon finns bredvid  mig och jag får vara hennes. Tur. Jag kan själv inte säga att jag gjort något för att komma hit, det bara hände. Tur.

Så, jag ska njuta av ljuset. Av det skinande ljus som lyser upp det allra tristaste regn, det som värmer och tröstar. Det jag kan lita på.

Jag har tur.

Välsignad med tur.

Jag är så oerhört tacksam!

2 tankar på “Turen bar mig hit.”

  1. Min bomb kommer här; Grattis! Hoppas du haft en fin dag! Och det verkar som om din dag blev ok. Kramar

    • Tack. Den blev bra, helt svajig och ostabil och märklig. Men fantastiskt fantastisk. Jag överlever nog allt tror jag nu :-) <3

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: