Två sådana som oss under samma tak.

Vi är inte lätta att leva med, varken Den Helande Maria eller jag själv. Hon har sitt dåliga självförtroende och sin oförmåga att kommunicera vad hon känner och tycker och upplever, dessutom svårt att hejda sina känsloimpulser.

En dag för attityd! via wobworld
En dag för attityd! via wobworld

Jag, tja, det är en helt egen historia. Lättkränkt, egocentrerad, missbrukare, panikångester, bipolär, tjurig, kort stubin och intensiv. Jag ska vara i mitten, jämt och alltid. Har svårt att förstå och ha tålamod med att andra inte hänger med i mitt tempo när jag varvar upp. Då blir jag nog olidlig att leva med. Är jag rädd för.

Min terapeut kallar mig en tjurgubbe eller egensinnig tvärtemotgubbe. Be mig gå åt vänster och jag går åt höger. Det måste vara slut med en del av det där. En del vill jag behålla. Jag VILL inte vara mainstream. Det är inte mig. Men jag måste bli mer följsam.

Två sådana under samma tak, två sådana som älskar varandra, det kan var svårt ibland. Vi missförstår och är båda snabba till att reagera på det vi fått för oss. Hon är svartsjuk på det att jag mest omger mig med kvinnor tror jag. Jag har inte fått det bekräftat. Men jag tror det är så. Det är bara det att jag inte trivs bland män, eller snarare i den där testosterontjocka luften där alla ska mäta sina kukar mot varandra. DÅ föredrar jag kvinnor. Men jag vill alltid ha minst en manlig vän. Annars kvävs jag. Men nog älskar jag kvinnor. För deras sätt att lösa problem, att se på livet. För det ÄR annorlunda mot män. Även mot hur jag själv är.

Men den kvinna jag älskar är jag trogen mot. I alla fall nu för tiden. Den Helande Maria är den kvinnan som jag fått äran att bli älskad av och det är så det är och inget kan ändra på det förutom om hon skulle tröttna på mig, vilket jag skulle förstå.

Men vi tar en dag i sänder. Älskar varandra, tjurar och muttrar ibland. Jag sitter i köket och muttrar medan hon sitter i vardagsrummet. Det är väl så för alla kan jag tro.

#träd #Sök #hund via wobworld
#träd #Sök #hund via wobworld

Nu sover hon, hunden ligger bredvid. Själv sitter jag än en gång uppe för sent. Debatterar på

Aftonbladets kommentarsforum, lyssnar på musik, laddar ner kartor till en app på mobilen. Friluftsliv och skogen blir allt mer en hobbey, inte bara en njutning. Jag trivs där bland mossa och träd och åsar och stenar och grus och jord och myror och fåglar och klar luft. Det bor som sagt en torpare i mig märker jag allt mer.

VI får se vad livet bjuder på, jag vet inte. Kanske är det bäst så. Men Den Helande Maria kan lita på min kärlek och trohet! Bara hon själv kunde förstå det.

Träffar: 2

2 tankar på “Två sådana som oss under samma tak.”

  1. Jo jag tror väl att jag känner både dig och mig rätt bra vid det här laget :-) Inte förlorar du mig inte. Jag älskar ju dig!

  2. Huvudet på spiken. Det är verkligen oss du beskrivit. Jag sa till Dipp när vi var ute igår att jag vet att du föredrar kvinnor och jag måste lära mig att inte se dem som något hot.
    Men mitt största problem är nog just rädslan att förlora dig och när dessutom mina hjärnspöken målar upp bilder om att du träffat någon annan, då blir det kaos i skallen på mig.

    Men, jag litar egentligen på dig, jag vågar bara inte säga det ;-) Älskar dig

Kommentarer är stängda.