Under taket inuti värmens välsignelse.

Om natten kan ljuset vara frånvarande även om gryningen sprider sig, sakta som smältande snö på våren. Inatt dog jag en smula. Jag dödade och fann mig själv inuti en ärta som krympte sakta, sakta. Kroppens elektricitet blev felkopplad och lämnade mina lemmar stickande och stumma.

Jag ropade på min mor, säger hon som sov bredvid mig, hon som jag hoppas ska sova bredvid mig resten av livet. Jag hade ropat på hjälp av min moder och själv vet jag ingenting. Bara att natten var grym.

Igår tog jag ingen av mina mediciner. Det blev bara inte av. Helt plötsligt så trodde jag mig vara frisk, gjort min bot. Hjärnans kemi höll mig vaken under natten, som i protest. Natten var grym och jag liten, inuti en ärta och i desperat behov av hjälp.

Nu har jag ätit en väldigt sen frukost. Jag gör så nu för tiden. Äter den där frukosten och det är många sådana att komma i kapp. Jag längtar att komma kapp. Efter.

Det ska drickas kaffe, det ska rökas, det ska pratas och det ska bära ner skräp till källaren. Vi gör sådant. Hon och jag. En nyinköpt lampa, vår lampa. Nya tomma utrymmen i klädkammaren. Nya tankar och nya vinklar och vi somnar efter att vi älskat. Hon älskar mig och jag älskar henne och allt kan bara bli ljust. Även när natten ätit på själen.

Tack.

httpv://youtu.be/Hz2cZx118P0

Hits: 0

4 tankar på “Under taket inuti värmens välsignelse.”

  1. Tack så jättemycket att du tar dig tid att läsa. Jag känner mig lika hedrad varje gång någon orkar ta sig tid att läsa om mig och de mina. Tack!

  2. Livet är gott och du är guldådern som jag fann efter att jagat genom berg efter berg, flod efter flod efter rikedom. Nu har jag alla påsar fyllda med det renaste guld. Livet ÄR gott.

  3. Har ju försökt att läsa ikapp mig nu, fast jag ska inte ljuga, ligger otroooooligt skevt till i det mesta av "hänga med på nätet" just nu. MEN, härligt, underbart, så jädra mysigt, grattis till kärleken min vän!

  4. Jag kommer att sova med dig varje natt. Snart!

    Ska väcka dig med en espresso vid sängen och säga att jag älskar dig.

    Det är precis vad jag gör och kommer alltid att göra!

    Älskar DIG, DIG, DIG!!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: