Upp och ner, jag hänger med, för jag sitter fast i mig själv.

2012-05-03

11:54:27


Finns det då ingen hejd på mina humörsvängningar?

Solen skiner, som om den hade betalt för det. När jag vaknade var det inte det minsta svårt att skutta upp, käka frukost och dricka morgonkaffet. Katten strök sig mot mina bara ben, hunden lade sig på kökssoffan och fortsatte sova. När Den Helande Maria vacklade upp så var jag på ett strålande humör.

När hunden och undertecknad knatade omkring i morgonsolen i skogen så var allt precis som det ska vara. Det var varmt men inte för varmt, en svag bris letade sig in mellan träden och bara 20 meter ner i skogen ringlade sig Viskan med glittrande vatten. Jycken skuttade, jag travade, vi trivdes nog lika bra där vi gick.

När vi kommit ut ur skogen så gick vi en extra runda, bara för nöjet i att gå och veta att sommaren är bara ett andetag borta. Blommor som vaknar, träd som knoppas, gräs som spirar. Allt precis som det ska vara en dag i maj när humöret är i synk med solen.

Det är ju bara det att väggen mellan ond och glad är så skör att den raseras precis när som helst och när jag väl byggt upp den igen så finner jag att murbruket jag använt är av undermålig kvalitet. Så när en enkel sak, en så enkel sak som att jag inte kunde ladda upp ett kort på Instagram, inträffade blev hela min värld mörk igen. Jag ville bara sova, lägga mig, gömma mig. Men det kan man ju knappast göra när solen skiner och man själv är vid någorlunda sunda vätskor.

Så nu sitter jag och försöker rätta till alla veck i mitt humörs klänning. Göra det vackert igen. Det funkar rätt så bra. Jag är på väg och snart ska vi ta bussen in till stan.

Jag VÄGRAR vara sur idag. Blir jag sur så kommer jag bli väldigt sur på mig själv.

Nu är den snart här, sommaren. Men jag bär samma skor som alltid.
Enhanced by Zemanta

Träffar: 0