Upphittade ord till salu på grund av stopp i vasken.

Ibland skriver jag inte här för att jag inte har så mycket att säga. För det är ju så. Det funkar till en viss gräns, sen blir det bara ordavföring som ramlar ner. Måhända var det lite folkligt uttryckt, men ni vet nog vad jag menar.

Anledningen till att jag har svårt att skriva här just nu är tvärtom den där vanliga. Jag har för mycket att skriva. Det vimlar runt. Jag har de där ämnena jag radat upp tidigare, de jag bad om hjälp med att rangordna. Jag har saker som är personliga. Jag har ytterligt viktiga saker att avhandla. Allt det där skapar en viss ordförstoppning. Jag vet helt enkelt inte vart jag ska börja.

Fallen, sviken, upphittar, återupprättad.

I övrigt lever jag mitt liv som jag gjort väldigt länge nu. Går ut med hunden, åker in till staden, glor på internet, kollar på film, lyssnar till musik.

Förresten, där kom jag på en sak till att skriva om. Faen, det är bara att lägga till listan som jag har på datorn. Min motvilja mot tystnad.

Jag försöker vara nykter. Med några små snedsteg har det gått bra. Jag ska börja en kurs i återfallsprevention, samma jag gick förra året. Det handlar om att skaffa sig strategier för att hålla sig nykter, förstå vad det är som triggar igång lusten att dricka, finna strategier för att ersätta suget med något annat.

Jag försöker läsa böcker. Det går även det sådär. Jag har två böcker om Boråsstadsbebyggelse

Municipal court
Borås rådhus på stora torget. (Photo credit: Wikipedia)

som jag går igenom från pärm till pärm gång på gång. Alla bilder på hur det såg ut i min stad för 300 år sedan, för 50 år sedan, för 30 år sedan, förklaringar till varför saker ser ut som de gör nu. Jag älskar sådant så de där böckerna är det inga problem med att läsa. Sedan läser jag lite i en bok om Palmes livsgärning. Intressant, men svårt att få in i min tröga hjärna just nu får tiden.

Det blev visst lite att berätta ändå.

Tänkte på en sak till. Jag ser ju att jag har en del återkommande läsare. Inte så många, men skit samma liksom. De som återkommer gör det väl av någon anledning liksom. Men, jag undrar vilka ni är. Vissa vet jag redan väldigt mycket om. Men de flesta inte ett skvatt. Kommentarerna jag får är oftast från samma personer. Jag blir ju lite berörd, kanske fel ord, av att Missmanic.se, där mycket av min trafik kommer ifrån får typ tusen gånger mer kommentarer än jag. (sade han missunnsamt och avundsjukt och tjurigt.)

Så, vem är du, varför läser du det här?

Nog om det. Nu är det dags att knata ut med jycken. Sedan lite film och efter det väntar sängen och sömnen och natten.

I morgon kör vi igen.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

8 tankar på “Upphittade ord till salu på grund av stopp i vasken.”

 1. Oj, det var ju länge sedan jag skrev i Expressen. Det känns som att det var ett annat liv, och det var det ju på ett sätt. Jag är glad, jätteglad, över att du tittar in då och då, speciellt som du ändå gjort det bra länge. Att du kikar in när du kommer ihåg det känns precis som det skall vara

  Orden ja. De snurrar runt hela tiden i skallen på mig. För att skryta lite, det är nog lite så som du säger, jag har hittat mitt eget språk.

  Nu sitter jag och flummar lite, men kommentaren väckte en och annan tanke, som de senaste kommentarerna från olika människor alltid gör.,

  Så, tack!

 2. Jag kikar in då och då när jag kommer på det! Oftast från jobbet mitt i natten. Har sporadiskt följt dig då och då sen ganska länge tillbaka, då du bloggade i expressen. Jag heter Camilla, psykiatrisjuksköterska, jobbar på psykakuten och piva. Har även då och då kikat in på din flickväns blogg! Är glad att ni två hittat varann, och ibland önskar man att man kunde hjälpa er på nåt vis.. Även om jag inte har den blekaste aning om hur :) Det jag gillar med din blogg är hur du använder orden, det har jag gjort sen jag började läsa. Du borde skriva en bok eller två.. Det var väl lite om mig! Ta hand om er och kärleken!

 3. Nä det låter inte alls kallt. Speciellt som psykisk ohälsa finns överallt i samhället och i vården. Allt hänger ju ihop. Jag hoppas att jag genom bloggen kan skapa lite förståelse hur det är att leva med oljud i själen. Om jag då kan dela med mig till en kollega är det ju ännu bättre.

 4. Sjuksyster från skåne, jobbar inom ett helt annat fält än psykiatrin. Kom hit via massa andra bloggar, främst eftersom jag jobbat natt hela sommaren och surfar runt när man har lite att göra. Under sommaren har främst bloggar om psykiskohälsa fångat mitt intresse. Låter kanske kallt men jag fascineras…

 5. Tack. Att dela med sig av eländet i livet kan skapa någon sorts ro ibland. Det vet du nog själv tror jag. Jag är glad för att du läser och hoppas att du blir en återkommande gäst länge. Ska genast kolla in din blogg.

 6. Ah, trivsamt. Du är så att säga hedersgäst eftersom du hade en blogg långt innan det blev populärt. Så, jag tackar och bugar. Dessutom, det är ju varken läs eller kommentarstvång här. En fri värld.

 7. Hittade din blogg via missmanic. Har själv problem med ångest, panikångest och depressioner (och en massa annat). Finner dina ord tilltalande och fortsätter därför att läsa. Tycker att du är duktig som kämpar på trots allt motstånd i och runt dig.

  My recent post Hem…

Kommentarer är stängda.