Utan garanti. Utan ordning.

Image via Wikipedia

Koncentration? Ja tack. Det har tagit mig 5 timmar att titta på ett avsnitt av Big bang theory. 5 timmar för ett avsnitt. Vafan? 5 timmar för att titta på ett 25 minuters avsnitt. Det blir att titta lite, gå ut i köket, röka, titta lite, gå ut med hunden, titta lite, backa lite eftersom de senaste 5 minuterna har gått mig totalt förbi trots att jag tittat på skärmen hela tiden.

Koncentration i lagom koncentration vore bra att få. Så jag kunde titta på ett helt avsnitt utan att ränna omkring som en byfåne hela tiden. För ett tag sedan tog det mig 4 dagar att titta på senaste Indiana Jones-filmen. Samma sak då.

Jag kan bara inte koncentrera mig på något. Jag glömmer bort, far i väg i tankarna, måste röra på mig eftersom det kryper i hela mig. Hit och dit. Ingen ordning alls. Ingen röd tråd att följa.

Så trött jag blir. Det vore trevligt att kunna göra något helt för en gångs skull. Inte detta rännande. Jag lade ut lite köttbullar för Dipp att leta upp. Men sen, när hon börjar nosa rätt på dem, kom jag på att jag själv inte hade någon aning om vart jag lagt dem. Så jag visste liksom inte när hon hittat alla bitarna.

Jag zappar på nätet. Fram och tillbaka mellan samma jävla sidor. Kolla fejan, kolla Aftonbladet, kolla Expressen, kolla feeddemon, twitter, mailen och tillbaka till fejan igen. Utan att en enda gång egentligen se vad jag ser. Jag glömmer bort det i samma sekund jag flyttar mellan sidorna.

Det känns som att jag köpt min koncentration på Hobbex. Utan garanti. Den gick sönder första dagen jag använde den och sedan dess har jag varit lost.

Den enda gången jag kommer i flow är när jag skriver. Men även då så börjar jag skriva om en sak, fortsätter med en annan och svävar liksom omkring. Som du som kommit så här långt i det här svamlet kanske märker.

Nä, nu är det dags att gå till köket igen. Krypet i benen och den lilla motorn i bröstet sätter igång igen.

Bye!

 

Jag är som en buss utan linje.

 

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0