Utan hjärtinfarkt i februari.

Ont i huvudet och less.

Hela kroppen värker, förkylningsvärk som sitter djupt inne i själva skelettet. Näsa som rinner och kli i halsen. Jodåsåatt. Det är inget som skapar en liten glad Jonas. Det tynger ner hela dagen, som bloatware i datorn gör även när burken är helt nyinköpt. En formatering av mig själv vore rätt skönt att kunna genomföra.

Som om det inte räckte med eländes elände så regnar det grått februariregn. Ni vet sånt där som kryper in under kragen hur hårt man än dragit åt halsduken. Sådant som får en att fundera på att dra åt tills allt svartnar för en stund.

Men, det är väl ok kan jag tro. Fast skulle jag dö idag skulle jag bli jävligt förbannad för att jag inte fått uppleva våren först. Men jag har ju dött tusen och tusen gånger förut i mitt liv. Det är ju så, satt jag och tänkte på häromdagen.

För varje panikattack jag fått genom åren har jag ju dött. I alla fall upplevt ren och skär dödsångest. Så jag vet precis hur det kommer att kännas att uppleva skräcken när hjärtinfarkten kommer. De där millionerna önskningarna som slår till på en hundradels sekund. Fullt ös i nervernas kopplingar. Blixtar av minnen och förväntningar och drömmar och sorg och skräck.

Men än så länge har jag överlevt. Det är lite retligt. Nu när jag är gammal nog för att ha lärt mig leva med det där och förstå att det inte är på riktigt så ökar risken för att det ska vara på just riktigt för varje dag. Så typiskt livet.

Som livet alltid är. Det gäckar alla kloka tankar om frihet och förnuft. Man är bara ateist tills tre sekunder före döden, sen vette tusan om inte alla blir religiösa.

Nu får det bli lite vatten, lite kaffe, lite av tant mammas medskickade cigg och sedan får jag väl ta på mig kläder och gå ut med hunden. Brukar ju funka rätt bra som medicin.

Träffar: 0

1 tanke på “Utan hjärtinfarkt i februari.”

  1. Är det inte bättre om jag tar Dipp? Eller ska vi ta henne gemensamt? Sen det där med hjärtinfarkt och dö, det får du aldrig, aldrig, aldrig göra!! Så, lyssna på mig!!

Kommentarer är stängda.