Utan tidning i Viskafors.

Första morgonen utan tidning, regnet faller hårt som småsten mot asfalten utanför och träden hukar inför de millioner små skotten som himlen avfyrar mot dem. Själv sitter jag lite tvär och sur vid datorn och försöker finna papperstidningens frid men det går bara inte.

De säger att det är fredag idag och jag får väl lita på det. Märkligt egentligen, vi människor är beroende av att dela in allt i olika förpackningar för att överleva. Sekunder och dagar och månader. Var och en har sitt egna lilla namn och därifrån kan vi leva våra liv.

Jag funderar på när jag ska orka gå ut med jycken. Hon själv ligger på köksgolvet och sover. Hennes morgontrötthet är min egna lilla räddning på de tidiga timmarna av dagen. Jag själv som är så morgontrött och sur faller ner på tänkta knän och tackar gudarna för det.

Men idag spelar det ingen roll när vi går ut. Lägenheten kommer ändå lukta våt hund när vi kommer in. Våt hund och tristess. Det är ju så. Det är trist att inte ha råd med en morgontidning. Trist men inte livshotande, så klart. Men likväl tråkigt.

Det är väl dags för en kopp kaffe till. Märkligt, jag har sagt den förut, att man fortfarande säger kopp när nästan alla dricker ur muggar. Men det är sällan, nästan aldrig , man hör att folk ska ta en mugg kaffe. Fast jag är glad för det, kopp låter mycket vackrare i mina öron.

En kopp kaffe och en dusch. Sedan kanske jag är redo för naturens dusch och kan gå ut med jycken. Väcka henne och gå ut.

Så får det bli.

5 dagar kvar.

Morgonens treenighet, kaffe, cigg och.. ingen tidning för tillfället.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=_j-o1vtBs1Y

Träffar: 1