Utanför dimman.

En gång missbrukare, alltid missbrukare.

Jag får undvika tusen saker, för allt kan bli ett missbruk för mig. Mat, sex, filmtittande, läsande, musiklyssnande, promenader, kaffe och droger och min kära fiende alkoholen.

Så det är en ständig kamp i mig. Varje morgon får jag brottas med monstren som bor i mig. Lusten kan överfalla mig när som helst. Sug som det heter. Jag vet ju att allt sådant gör över på högst en timma, jag har gått i återfallspreventionen tre gånger nu. För jag kämpar, jag sliter, jag vägrar, dag ut och dag in.

Det blir lättare med tiden. Det där suget kommer allt mer sällan. Nu i jul drack jag lite glögg och två julöl. Sen räckte det. Jag ser inte längre något lustfullt i att dricka mig berusad dag ut och dag in. Det är bara slöseri med viktig tid, halva livet är redan över. Jag har inte tid med att tillbringa livet i en dimma.

Så jag lever med monstret. Bekämpar och slår ner det varje morgon och lever med vetskapen att det kommer ta över hela mig om jag inte kämpar.

Alkohol är farligt. Jag vill inte låta som någon predikant. Många har inga problem med att dricka med måtta. De flesta kan använda alkoholen som en kudde för en kort stund och sedan låta den vara. Men vi är många som inte ser stupet. Vi springer rakt ner i ravinen. Alkohålet.

Det finns överallt. På restaurangen, i mataffären, hos grannen och glada vänner. Det är inte svårt att finna dimman. Det räcker med att gå in på ICA och köpa sig ett sexpack folköl. Varje öl innehåller 4 cl 40% alkohol. Man tänker inte på det, inte jag i alla fall.

Så för er som har koll, grattis. För oss som så lätt faller, grattis för varje nykter minut, och tar man ett återfall, låt dig själv ta över kontrollen igen så fort som möjligt.

 

Hits: 0

3 tankar på “Utanför dimman.”

  1. Ja alkohol finns precis överallt. En sådan som mig ser det överallt, precis överallt. Det är som att man har en inbyggd radar för det där. Märkligt.

  2. Så sant! OCH det som är lite lustigt är (inte lustigt egentligen utan helt sjukt) att när jag tex säger att vill xx komma hem till oss så kan vi grilla och sånt, då räknar alla med alkohol?! Men va fasiken kan ju inte bara äta en grillad koskiva???!!!! Och sånt är för mig alla tillbehören till en grillning. Då jag själv nästan aldrig dricker alkohol så glömmer jag bort att bjuda på det oxå. Skulle aldrig drömma om att bjuda en fd missbrukare på alkohol. Ibland så vet man inte att den som är hemma har eller har haft dessa problem (sjukdom) och då kan det köra ihop sig så därför har vi i vår familj bestämt att vi aldrig bjuder på alkohol!!! Vill de som kommer till oss dricka det får de ta med sig själva!

Kommentarer är stängda.