Utanför fängelset är världen skrämmande.

Gamla rädslor vaknar i mig, jag som i min enfald trodde de var bakom mig.

Men ju mer jag tänker på dem ju starkare blir de. De tar över mig, slår ner sig i min mun, i min hals. Tänder som fattas, tankar som fyller munnen med jorden min framtida grav skottas igen med.öl

 

Det är ibland som att backa ett band. För varje steg framåt jag tar, vaknar de gamla monstren, bestar som gömt sig, som jag slagit ner mer alkohol och självömkan. Nu skalar terapi och medicin och vilja bort lager för lager av min själ och för varje skal som faller visar sig ännu en rädsla.

 

Hjärtat slår så hårt att jag kan höra blodet brusa innanför mina ögon. Käkar som spänner sig helt utan min försorg. Är det värt det, ljuder en röst i mig. Är det värt all kraft? Det vore ju så lätt att få slappna av, det enda som behövs är en folköl. Jag kan känna skuggan av ruset. Men det tröstar inte. Det lockar mig inte ens. Jag vet att jag måste finna andra vägar nu.

 

Allt för många har förlorat sin heder, sin trygghet, på grund av att jag sökt falsk vila. Men som det är just nu, när tangenterna smattrar så flimrar skärmen framför mig. Hela rummet snurrar, jag är så spänd att jag inte ens vågar tänka på att resa mig. Förstår ni hur stark kraften i mina fel är?

 

För jag är inte sjuk. Jag är bara lite skev. Bipolär och fast i ett liv som pendlar fram och tillbaka. I morse var jag så ledsen och tom att jag bara ville sova bort resten av mitt liv. Nu är jag spänd och övervarvad. På en och samma dag, upp och ner.

 

Men jag vet att det kan bli bättre. Fan, jag vet att det blir bättre. Bara jag gör mitt jobb rätt. Kämpar mot mina demoner, och det kan jag nu. För varje skal jag slänger av mig blir vägen till ett gott liv bredare.

 

Jag fixar det här.

 

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

1 tanke på “Utanför fängelset är världen skrämmande.”

Kommentarer är stängda.