Vägen ner.

Jag drack mer och mer.

Folköl, för det tyckte jag vara säkert. För inte kan man bli alkoholist när man dricker folköl. Jag höll mig ifrån vin för det mesta även om jag drack det lite då och då. Blev jag full på sprit blev jag bara tokig av så det höll jag mig till största del ifrån.

Men folköl. Det som började som en öl efter jobbet blev till slut upp mot 18 öl per dag. Tre sexpack. 9 liter vätska. Allt medan jag föll och föll och föll. Lade alla mina pengar på öl. Det var det enda sättet jag visste om att döva ångest, de mörka tankarna och, det ska sägas, tristess

Hey, show me the fookin' money!
Hey, show me the fookin’ money!

.Jag visste inte bättre. Min övertro på mig själv slog tillbaka på mig. Som att få tunga betongklumpar i skallen. 9 liter vätska. 9 liter öl.Tillslut sade en läkare att om jag nu satt fast i skiten på det sättet jag gjorde så borde jag i alla fall dricka starkare saker för mina saltbalansprover var åt helvete så om jag drack starkare saker behövde jag inte fylla kroppen med vätska..

Så jag klättrade upp ett steg på stegen mot min totala förgörelse. Drack mer vin. Tog en vodka-drink då och då. Drack lite Gin mellan varven. Whisky blev det rätt mycket. Men den drack jag försiktigt. Man ska inte hälla i sig en god whisky. Men för det mesta drack jag mina folköl. Hällde i mig 9 liter per dag och blev fet, trött, panikslagen, förstörd.

Tänk om jag vetat redan då att jag var bipolär, då hade jag kanske fått rätt medicinering redan från början, kanske hade jag inte blivit alkoholist? Inte för att jag säger att det är så, men jag går omkring medan tanken gnager.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0