Vägrar släppa tungan fri.

Jag har ont i tungan.

Den svider och värker. Jag har tuggat sönder den, gnidit den mot gommen så den är näst intill skinnflådd. Det är så jag gör för att hålla ordning på den. För tänk om jag skulle råka svälja den? Jag vet ju att det inte går. Men tvångstanken som färgar hela mitt liv sedan 1991 finns där och jag blir inte av med den.

Jag pratade i några minuter med psykologen om det där, hon sade som det är, att den förstör mitt liv och jag höll på att börja gråta som ett barn. Äntligen någon som verkligen förstår det där. Sväljfobin har till stor del förstört mitt liv. För även om jag nu är tryggare i det där så är fortfarande varje måltid en plåga. Jag tuggar och tuggar och tuggar och tuggar och tuggar igen. Tills maten blir en smet som jag vågar svälja i små portioner, jag sköljer ner det hela med oceaner av vatten.

svaljfobi

Det var endast när jag var full som jag kunde släppa lite på det där. Jag drack alkohol för att kunna äta, för att kunna sova, för att våga leva. Hur fan ska jag göra allt det där nu när alkoholen inte finns där att luta sig mot?

Jag vet inte. Men tungan värker, den är röd och glatt och jag känner inga smaker längre. Allt smakar likadant. Mat som mat.

Egentligen är det hela rätt sorgligt?

Träffar: 1

1 tanke på “Vägrar släppa tungan fri.”

  1. Hejsan, Din blogg har kommit upp i en sökning efter bloggar förknippade med psykisk ohälsa vilket får mig att anta att psykisk ohälsa är något som du skriver om regelbundet i din blogg. Jag driver själv en blogg om psykisk ohälsa och har i min blogg startat upp ett projekt för att få fler människor att prata öppet om sina erfarenheter med psykisk ohälsa.
    Psykisk ohälsa är fortfarande ett tabubelagt ämne med många fördomar.
    Genom att bryta tabun kan vi öka kunskap och där med även minska fördomar. Vill du vara med i eller veta mer om mitt projekt ”Modiga Människor” Skriv ett mail till Polyhymnia__@hotmail.com
    Mvh Sara Modigh http://saramodigh.bloggplatsen.se/kategori/239159
    My recent post Var är journalisterna?

Kommentarer är stängda.