Våra cigaretter hotas från de ovanför, de strax under stjärnorna.

2011-12-27

06:52:22


Tar ett bloss och läser nyheterna.

De ska höja skatten på tobak igen. Det är något som sker lite tätt under förespegling om att det handlar om folkhälsan. Må så vara. Men så här ligger det till: Jag kommer aldrig sluta röka för att priserna höjs. Just den grejen är bara skrattretande. Fan, höj priset tusen gånger om, jag vägrar. Av den anledningen i alla fall.

Något annat som ju är helt otroligt, det där med att arbetsplatser förbjuder cigaretter kan jag till viss del förstå, när man är cancerpatient är det nog inte så trevligt att bli behandlad eller hjälpt av en sköterksa eller läkare eller sjuksköterska.

Men anda arbetsplatser. Så om en gatuarbetare står och väntar på att någon ska lägga något rätt får han inte ta ett bloss? För att han är under arbetstid. Så jävla förnedrande, kan ajg känna. En tydlig återgång till när arbetsledaren var allmäktig. Det är fult, det är dåligt förankrat och det bryts dagligen.

Memphis (cigarette)
Image via Wikipedia

Helt enkelt för att det är fånigt. Ingens slutar röka för att man inte kan göra det. Istället smygröker under arbetstid och skrattfaktorn är hög här i mitt lilla hem.

Nu blir det än värre. Många kommuner och landsting har infört ett totalt användande av snus. WTF? Vill de verkligen ha en arbetsplats fylld av rabiata förbannade arbetstagare? Har det brunnit i någons huvud.

Att sluta med tobak är ett privat beslut, jag försöker visa hänsyn vid busshållplatser, tror jag lyckas för det mest.men det finns alltid någon som ska gnälla, sådant vet man ju redan.

Men återigen, jag kommer inte sluta röka för att paketet kostar tusen spänn, jag kommer inte röka ens om polisen omger huset och beordra mig att gå med de så farliga rökverken i ena handen och den andra bakom nacken. Åh ner. Inte ens då.

Däremot är jag rädd för mitt liv och vill börja bli rädd om mitt liv.

Men det är jävla skillnad det.

Enhanced by Zemanta

Hits: 0