Värdens räddaste man.

Än så länge är det en tom dag. Dagboken är ännu inte skriven. Det finna inget att fylla den med än. Rader utan innehåll. Det är egentligen något stort över det, något vackert.

Jag kan välja vad jag vill utefter mina förutsättningar. Jag har sagt det innan, man kan inte bli vad man vill, det är en lögn som är cementerad hos de som redan är där de vill vara. Men man kan bli vad man har förutsättningar att bli.

Så jag sitter och lurar lite på vad jag vill göra idag. Att det blir en resa in till stora staden har jag redan bestämt. Jag ska städa min mors lägenhet medan hon ligger på lasarettet, sen ska jag och min äldsta son besöka henne. Allt mycket goda saker och ting ska jag fylla några timmar med. Men sen då?

Jag har ingen aning. Det blir väl den vanliga promenaden med hunden, den här gången i kallt ihållande regn. Jag ska rulla mina cigaretter. Äta. Allt det där som jag gör varje dag, det som borde bli tråkigt med tiden men som ger mig ro och vackra tankar.

En enkel man i en svår värld. Kanske borde jag åka till krigshärjade länder och använda min sjuksköterskelegitimation men jag har inte förutsättningar till det. Jag är rädd för att åka hemifrån. Jag är rädd för det okända. Vissa dagar är jag rädd för allt. Världens räddaste man, som man Olle Ljungström sjunger om på radion. Det är jag som är det.

Så jag använder de få talanger till att göra det jag kan, inte det jag vill. Ibland vill jag inget. Bara ligga kvar i sängen i mitt mörka sovrum och lyssna på hundens jämna andetag och kattens spinnande. Mitt sovrum är mörkt för att jag har folie på fönstren. Jag skyr ljuset.

Men nu ska jag ut i världen för idag är jag modig. Lika modig som de flesta är. Lika modig som jag själv kan vara ibland.

Kontrollen jag letat efter.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: