Våren gör som våren vill.

Jag förstår inte varför människor har så bråttom med att slänga ut julen.

Det verkar som att de försöker tvinga våren att komma lite tidigare. Det är väl så vi människor fungerar nu för tiden. VI försöker ha kontroll över naturen, utan att längre inse att naturen gör som den vill, gräset börjar inte spira för att man plockar bort tomtar och lägger tillbaka dem i förråden.

Själv tycker jag att tomtarna och vår lilla 30 cm långa gran stå kvar lite. Jag tycker det är mysigt, ljuset från adventsljusstakarna är milt och smekande. Det är fortfarande mörkt ute mest hela dygnet. Jag behöver de där ljusen för att känna mig trygg. Tomtarna påminner mig om de där tre dagarna när hela världen stannar upp och tar ett djupt andetag.

Fast jag verkar vara rätt ensam om det där. Bekanta och vänner skriver ivrigt att de slängt bort tomtarna, slängt ut granen, köpt tulpaner och på något sätt tror att tiden går fortare bara för att de vill att den ska göra det.

Men det är väl bara jag som är lite cynisk och samtidigt behövande. Jag behöver verkligen granen än, tomtarna står och vinkar åt mig när jag går och lägger mig. Värmeljus och ljusstakar och doften av clementiner. Att fortfarande glädjas över sina julklappar, gåvor från dem man älskar.

Så jag beundrar min Elfsborgs-flaska jag fick av Den Helande Maria, nu kan jag dricka vatten med stil på gymmet, och el-ciggaretten jag/vi fick av mina barn. Jag vill inte gå in i mörkret än. För det är ju så. Utanför fönstren är det allt som oftast mörkt och jag behöver lite kvarvarande julkänsla.

Tulpaner kan jag köpa i mars.

Träffar: 1

1 tanke på “Våren gör som våren vill.”

  1. Jag håller med dig, tomtarna ska stå kvar till februari – minst. Jag är sån som vill ha julen kvar hemma länge. Jag tycker det är mysigt! Så nej, här får tomtar och adventsstakar och gran stå kvar Länge till.
    Tur att vi vill samma på den biten. Vi tog ju nyss fram dom, så varför ha så länge med att slänga undan dom. Stackars tomtar, ligga i en kartong hela året, nej… De vill allt stå framme ett tag till.
    Tulpanerna får vänta

Kommentarer är stängda.