Varför hårda ord?

Jag undrar när vi blev elaka mot varandra? Och varför? Jag hör mig själv när jag pratar med henne. Det låter inte vackert. Så mycket bitterhet och gift som kommer ur mig. Till vilken mening? Det spelar ju ingen roll längre vad vi säger. Vi står så längt från varandra. Hennes upplevelse av vårt äktenskap låter så fel i mina öron. Ändå är det så hon upplevt livet med mig, det kommer jag inte ifrån. För henne är det ju en sanning och jag blir så ledsen att jag gjort henne så illa, oavsett om det varit med mening eller inte, oavsett om det bara är hon som känner så är ju det hon känner sant.
Misslyckandet är kapitalt. Totalt.

Jag lovade henne ett gott liv när vi gifte oss. Jag har misslyckats så fuktansvärt. Det var inte så jag ville hon skulle känna. Jag ville ge henne frihet, lycka, en känsla av samvaro. Jag har har bara gett henne elände. Jag vet inte vaför. Troligen får jag aldrig svar på den frågan. Livet går vidare. Hon har redan gått vidare, själv sitter jag väl kvar ett tag och känner efter. Känner på tomheten. Upplever mitt misslyckande.

Jag är så ledsen, så sorgsen, så tom. Tankarna rullar runt i mig. Hade jag kunnat göra annorlunda? Så klart. Hade jag kunnat anstränga mig mer? Så klart. Kunde jag älskat mer? Nej. Inte mer. Kanske mer aktivt, kanske mer så att det märktes.. Men inte mer.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.