Världen är full med bilolyckor.

Vi har dammtussar överallt, ändå städar jag hela tiden.

Men de väller över mig, letar och leker. Men det går inte att kela med en dammtuss så jag jagar dem, dödar dem med dammsugare och byter påse gång på gång. In ut, det är inte lätt att vara damm kan jag tro.

Förövrigt är väl allt som det brukar. Jag är bara tystare. Här finns ingen att prata med eller till. Hunden lägger huvudet på sned och spetsar öronen på det där border collie-sättet hon brukar göra. Men hon kommer bara och ler framför mig. Hon sätter sig bredvid och talar med ögonen: du behöver inte vara orolig, säger hon. Du behöver inte vara rädd, jag är här och skyddar dig, lägger hon till. Jag tror henne. Hon är mitt skydd mot en kall och elak värld. Hon är mitt ljus.

ljus

Jag hittar inget annat försvar. För livet är som en vass kniv som hotar att tränga igenom hud, kött och senor. Ett damoklessvärd. Världen är full av saker som kan döda. Livet självt dödar. Gifter och knivar och bilolyckor. Vi vet aldrig hur det kommer ske, bara att det kommer ske.

Man kan slingra sig som en mask på en krok, man kan svära och gapa och rya, dö kommer man göra ändå. Det är en sotsvart sanning.

Träffar: 0

3 tankar på “Världen är full med bilolyckor.”

 1. Ah nej, det finns inget tvång vare sig till läs eller skriv. Möjligtvis en (lågprioriterad) önskan…
  Ja, jag orkar, tillhör de lyckligt lottade som orkat (men bara i det ordet ligger en styrka inte alla har tyvärr) räcka ut handen mot hjälp.

 2. Det finns inget tvång att kommentera, likväl som det finns tvång att läsa. Du orkar, jag lovar. Alla orkar om de bara får rätt hjälp!

 3. Jag kommenterar aldrig längre, orkar inte ens förklara varför ditt (ert) berör mig så mycket, min värld välte innan jag hann berätta.

  Det är som det är.

  (Och det händer fortfarande att jag tänker på "January wedding av många anledningar.)

  Men jag läser med ojämna mellanrum (er båda), och hoppas för er. Räcker bara inte till. "Man kan slingra sig som en mask på en krok, man kan svära och gapa och rya, dö kommer man göra ändå. Det är en sotsvart sanning."

  Försök orka. Försök.

Kommentarer är stängda.