Våta lakan och nattliga äventyr

Natten har varit full av febersvett och frossa. Någon gång vid 3-tiden var jag tvungen att gå upp för att byta lakan. De gamla var nästan blöta. Jag stod där mitt i nattmörkret och frös medan svetten rann längs med ryggen och trasslade med lakan och täcke.

Det är märkligt att vi i en tid då vi kan åka till månen inte kan göra annat än att låta tiden gå när vi är förkylda. Hur mycket makt något så pyttelitet som ett virus som kan knocka hela kroppen har. Få stora män och kvinnor att ligga som pinade lidande kroppar i sängen, utan kraft att få mycket annat gjort än äta glass och sova.

Nu dricker jag kaffe och hostar. Röka funkar inte. Ett bloss och bröstet exploderar i hostparoxysmer varvid huvudet blir en enda flimrig karta över smärta. Så jag tar det där enda blosset lite då och då. En cigg räcker hela förmiddagen. Om jag inte glömmer den i askfatet.

Det är dags att duscha. Få bort stanken av infektion och hosta. Bli ren och proper. Sängen förtjänar det.

Elfsborg vann igår. En tröst i bedrövelsen.

Hits: 0

2 tankar på “Våta lakan och nattliga äventyr”

Kommentarer är stängda.