Vem är en man utan en åsikt?

Om jag vore noggrann och duglig.

Det vore så trevligt att vara just noggrann och duglig, men då skulle jag å andra sidan utnämna den här dagen till en förslösad dag. Jag har slagits mot väderkvarnar hela dagen.

Det är bara en sådan dag, tänker jag medan jag retar mig på precis allt hela tiden. Kanske borde jag lagt ner. Taggat ner. Men jag är lite som en bulldog när jag väl påbörjat ett spår. Jag ger mig inte bara för att det tar emot. Stridbar kanske en del skulle kalla mig.

Jag är nog rätt kontroversiell. Svår att få kläm på. Inte hal, men ofta på jakt efter saker som jag tycker är fel och då släpper jag inte taget, men annars kan jag gömma mig länge under radarn. Men jag tycker mycket och säger det gärna högt.

Det gäller allt i livet egentligen. Jag ser det som en plikt att ha en åsikt i allt man möter i livet. Hur ska man annars kunna definiera sig själv? Om jag inte vet vad jag tycker, vem är jag då? Om jag sedan tagit ställning i frågan så tänker jag inte ge mig bara för att andra tycker annorlunda eller skäller på mig för min åsikt.

Jag älskar att debattera, men har väl lite svårt att se på saker och ting på andras sätt kan jag tro. Inte för att jag vill att det ska vara så, men ibland så får jag det berättat för mig. Men va fan, det är ju inte ens säkert att bara för att jag har fel har de jag pratar med rätt.

Äh, vissa dagar däremot så skulle jag nog vara tyst om jag vore smart. För min egen skull, för att personerna runt mig ska få lite ro.

Så jag lägger ner lansen och skölden för idag. Men jag återvänder i morgon. Det är ett löfte.

medMerriam-Webster: med definition: medical.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.