Verkligheten bjuder på alla överraskningar man behöver.

Ett liv går att rädda, förbättra.

Det är fortfarande som en dröm, livet jag lever i nu. Det var ju inte meningen det skulle bli såhär. Jag hade inte räknat med att tillvaron någonsin skulle kunna vara så här skimrande och vacker. Jag som lagt mig ner på en madrass i en övergångslägenhet där jag visste att soc kunde gå in genom dörren precis hur de ville, det var de som hade den enda nyckeln utöver min egen.

Jag lade mig ner, slutade hoppas på något alls, tänkte att det var lika bra att sluta andas. Jag gjorde några försök, men jag vet inte vad jag är gjord av, för jag överlevde och gud vad glad jag är över det. Övergångslägenheten har förvandlats till ett äkta hem, med eget kontrakt, min vackra kvinna sitter tvärs över bordet och hunden ligger uthälld på mattan.

Ute härskar dimman. Det ser rätt kallt ut, men snart ska vi ut på en powerwalk och nog är det otroligt hela den resan jag gjort. Den som började en dag i juni 1991 då när jag fick min första panikattack och livet förändrades. Ångesten har jag levt med tills för bara något år sedan, den har blivit allt mer något som bara brusar lite i bakgrunden ibland. Inte något som står först och styr varje sekund av mitt liv.

Ute Indians year 1878
Ute Indians year 1878 (Photo credit: Wikipedia)

 

Rätt terapi, rätt medicin och framför allt, ett jävla slit från min sida. Jag tror inte någon utanför ångestvärlden förstå vilken bragd det är. Jag förstår det knappt själv. ibland glömmer jag av det, men när jag kommer på mig så kan jag inte annat än att le för mig själv. Jag är tillbaka, den gamla Jonas. Han som var överallt på en och samma gång, han som får saker gjorda. Men det är så otroligt viktigt att jag vaktar på mig själv, letar efter tecken till att jag håller på att bli hypoman, då får jag bromsa mig själv lite, eller att depressionen, den svarta hunden, närmar sig, då får jag även då bromsa mig lite, söka andra tankebanor.

Livet kära du, livet är förbannat skönt att leva.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

4 tankar på “Verkligheten bjuder på alla överraskningar man behöver.”

  1. Tack så jättemycket. Det är skönt att det man skriver kan vara till någons nytta. Jag hoppas att din avgrund inte blir djupare, att du orkar klättra upp. Men det är jag övertygad om, för kan jag ta mig upp från den skithåla jag varit i så kan banne mig vem som helst.

  2. Forbannat fantastiskt, och allt jobb har du gjort sjalv! Roligt att folja dig pa din resa. En stor skribent ar du. kram

  3. Jag, en okänd främling (sådan är denna märkliga bloggvärld vi tar till oss främlingar) läser dig. Är i en avgrund som gör att jag sällan orkar kommentera någon, men jag har sagt det förut – ni berör mig av starka skäl.
    Dina ord är fantastiska, jag ger aldrig obefogat beröm, det tjänar ingen på, speciellt inte vad gäller skrivande.

    Och din resa är beundransvärd.

    Vill att du vet.

Kommentarer är stängda.