Vi bygger upp oss, vi lovar.

2012-02-03

14:25:34


Vi aktiverar oss.

Precis som de som styr våra liv säger är bra. Att vara aktiv är visst viktigt för både kropp och själ. Jag är inte alltid så säker på det. Om jag aktiverar mig varje dag kraschar jag varje gång. Det blir för mycket för mitt huvud. Även om jag bara är i farten några timmar så känner jag att det blir mer än jag klarar av.

Det är som att den stress jag byggt upp genom åren gjort att min stresstålighet ligger på 2 på en skala från 1-10. Det bara är så. Vissa saker kan man nog inte ändra på. Är ett ljus till hälften nedbränt så är det så. Det gäller bara att inte ytterligare bränna ner det. En ack så svår konst.

Men lite kan man nog påverka det kommer jag på. Idag ska vi åka in till stan, jag för att det är vilsamt på bussen, Den Helande Maria för att utmana sig själv genom att åka just buss. Men i stan ska vi flanera med hunden. Bara gå omkring, kanske gå till en park.Försöka bygga upp oss lite. 

Peter Kropotkin in 1861. Posing in uniform.
Image via Wikipedia

Det är mycket jag kan göra nu för tiden, saker som jag inte ens kunde tänka mig att göra för inte så länge sedan. Det där med buss var länge något jag fick panik-känslor av att bara tänka på. Nu kan jag sitta och somna, Fel, jag somnar för det mesta. Som sagt, jag tycker det är vilsamt att åka buss.

Men att bygga upp sig tar tid. En lång tid. Egentligen har en sådan som mig ingen plats i samhället längre. Jag behövs inte. Jag är bara skräp. Inte i mina ögon, inte i den Helande Marias. Men i många andras. Kanske kan man med tiden ändra attityd gentemot oss psykiskt sjuka. Men egentligen tvivlar jag på att det någonsin kommer ske.

Men vi lever våra liv, jag och Den helande Maria och många andra. Väldigt många andra. Vi som är osynliga bildar en egen armé.

Så se upp världen.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0