Vi pratar en annan dag. Nu tystnad.

2011-11-16

23:01:01


Jag pratar med spegeln i badrummet.

Försöker finna mig själv igen. Någonstans bakom stripigt hår och skäggstubb. Städar medan jag tänker. På mig, på henne, på oss, på hundar och himlen. Letar efter förstånd och rimliga känslor. Känsla, tanke handling. Egen KBT medan jag rakar mig 12 timmar för sent. Lyssnar efter klockslagen inom mig. Skev tid. Fel tid. Alltid fel tid. Jag kan fan inte ens vara i tid för mig själv. Blir alltid sittande och väntar eller springer så lungorna nästan sprängs.

Hon älskar mig, hon älskar mig, hon älskar mig, tänker jag. Försöker tro på det. för jag älskar henne. Så enkelt, så vitt, så klart. Kristall. Älskar och avskyr mig själv som lurat henne att älska mig, när jag inte förtjänar det. Jag är vilsen och fel och feg. Tre centimeter från avgrunder och gröna drakar. Svartsjuk och febrig.

Kanske fann jag mig själv igen i duschen. Varmt vatten renar, tvålen stämmer in i dansen och kanske kan jag en dag besegra det gröna monstret. För helvete, jag måste bara hitta en rustning, en sköld, en springare och ett passande svärd.

When you were young ....
Image by green umbrella via Flickr

Hon sitter i vardagsrummet och tänker på ben medan jag står i badrummet och tänker på henne. Jag är liksom så långt borta ibland. I min egna fula värld. Kämpar för att hålla mig i den verkliga tillvaron. Städar under skåpet under diskbänken. Kanske kommer snickaren i morgon och gör plats för vår nya diskmaskin. Vi är två nu och den lilla jag blev vän med för snart fyra år sedan är för liten. Ytterligare ett bevis på att vi är två nu. Jag vill inte att snickaren eller rörmokaren eller elektrikern ska tycka vi har lortigt hemma.

Alltid denna rädsla för att det ska komma in någon som dömer mig för att det är stökigt. Ett arv från min far. Ett minne från tiden jag hade en övergångslägenhet och män och kvinnor kunde klampa in när som helst för att bedöma om jag var värd den här lägenheten, var värd den chans jag fått. Nu är det bara vi och mina barn som har nyckel. Värden frågar om det är ok att gå in med huvudnyckel och jag förundras över att vi sitter säkert i vår lägenhet. Ingen kan komma in om vi inte vill. 

Jag bedömdes vara värd chansen, fått eget kontrakt, tvättar och städar och putsar, samma tanke, samma arv.

Kanske fann jag mig själv i duschen.


httpv://youtu.be/vvvMHXVUc5M

Sittin’ On My Own
Chewin’ On A Bone
A Thousand Million
Miles From Home
When Something Hit Me
Somewhere Right Between The Eyes 

Sleepin’ On A Plane
You Know You Can’t Complain
You Took Your Last Chance
Once Again
I Landed, Stranded
Hardly Even Knew Your Name 

I Wanna Talk Tonight
Until The Mornin’ Light
‘Bout How You Saved My Life
You And Me See How We Are
You And Me See How We Are 

All Your Dreams Are Made
Of Strawberry Lemonade
And You Make Sure
I Eat Today
You Take Me Walking
To Where You Played
When You Were Young 

I’ll Never Say That I
Won’t Ever Make You Cry
And This I’ll Say
I Don’t Know Why
I Know I’m Leavin’
But I’ll Be Back Another Day 

I Wanna Talk Tonight
Until The Mornin’ Light
‘Bout How You Saved My Life
(You Saved My Life)
I Wanna Talk Tonight
(I Wanna Talk Tonight)
‘Bout How You Saved My Life
(I Wanna Talk Tonight)
‘Bout How You Saved My Life
(I Wanna Talk Tonight)
‘Bout How You Saved My Life
(I Wanna Talk Tonight)
‘Bout How You Saved My Life 

I Wanna Talk Tonight

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

1 tanke på “Vi pratar en annan dag. Nu tystnad.”

  1. Knäppskalle. Du har inte lurat mig. Och blev jag lurad till att älska dig så älskar jag att bli lurad.
    Du, du, du. Och VI. Jag älskar det

Kommentarer är stängda.