Vi pratar hela dagarna med varandra, mellan två ögon.

Jag bara måste klargöra en sak, gör det lite då och då, för jag förstår om folk undrar.

Jag och Maria har många av våra diskussioner öppna helt offentligt och jag kan förstå de som tror att vi bara kommunicerar över nätet och att vi dessutom inte har någon tanke bakom det hela. Men så här är det:
Vi pratar hela dagarna med varandra, mellan två ögon.
Vi kan sitta i timmar under fläkten, röka och dricka kaffe och prata, det gör vi mer eller mindre varje dag. Vi går ut med hunden gemensamt och pratar hela tiden, om ibland triviala saker, ibland om allvarliga eller djupa.

Men när vi tar saker öppet här är det för två anledningar. Det första är för att vi vill bjuda in personer i vår diskussion, få ett utbyte mellan fler personer än bara oss själv. För att stöta och blöta åsikter, lära sig och lära ut, för att prova sina åsikter och kanske få dem ändrade, eller ändra någon annans åsikter eller se saker från ett annat håll.

1505557_382276741944926_2442119128905192288_n

Sen vill vi med våra samtal beskriva hur saker ser ut, som nu när Maria ligger inlagd på psyk tror jag att en del, kanske bara ett fåtal, men ändå några, kan vara intresserade över hur det ser ut, inifrån systemet så att säga.
Sen ibland vill vi bara slänga käft med någon om inget speciellt.

Dessutom, jag tror det inte gått någon förbi vad jag anser i politik, om religion och aktuella samhällsproblem. Även där pratar jag och Maria öppet då och då, för det är viktigt för oss att aldrig vara de som sällar sig till de som är tysta och aldrig tar ställning.

När jag skriver om aktuell politik vet jag att jag kan bli väldigt skarp i min ton, men det är sällan jag egentligen beskyller personen jag pratar med personligen utan mer systemet. Sen vet jag att jag misslyckas med det ibland och för det ber jag om ursäkt.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.