Vikten av backup och söndring hud.

Det var då själva fan.

Nere igen. Inte på botten, men i fritt fall. Igår var en miserabel dag, på alla sätt, i alla fall inuti mig. Det finns egentligen inget att klaga på. Kanske är det en vårdepp jag bor i. Kanske är det bara så mitt liv ser ut. Uppe i solen eller nere i en lerig grop. Ett mentalt första världskrig med gyttja och regn och kulor som viner över skyttegraven.

Jag vet inte. Det är väl så det brukar vara. Vad som utlöser vad har jag ingen aning om. Jag vet bara att jag vill sova bort mitt liv när det är så här. Men jag har redan sovit 15 timmar. Eller om det var 16.

Mardrömmar om stora råttor och spindlar stora som dasslock, en vinterkall stuga och hål i väggarna. En traktor som dundrade igenom väggen och tryckte in elementen så varvatten regnade ner. Saker som sker utan mening, men lämnar spår av fruktan och oro.

På mina händer brer sig sakta eksem över huden. Det brukar vara så när jag är rejält deppad. Sömn med kliande händer eller vakenhet med sår som sakta växer över handflatorna och fingrarna.

Jag vill bara lägga mig igen.

Sova.

Kanske drömmer jag inga mardrömmar den här gången?

Men det får vara. Det finns saker att göra, kanske kan jag finna lite glädje i skogen tillsammans med jycken och Den Helande Maria? Jag borde duscha och klä på mig, för morgonrocken är våt av svett. Ute regnar det, vintern vägrar släppa taget och ärligt talat så skiter jag i vilket. 

Som om inte det som bor i mig räcker så har Onedrive där vi har alla kort fuckat ur och jag tackar mina goda gudar för att det finns backup på datorn och papperskorg på Onedrive. Det som var Skydrive och som jag tyckte var så perfekt som bostad till våra kort, dokument och annat strunt som består av ettor och nollor.

Dessutom, dessutom kära du, så hade alla bokmärken i webbläsaren kukat ur. Som om det inte räcker liksom. Återigen, backup och något som liknar ordning och reda breder ut sig. Tänk om det vore lika lätt för själen, att när den ballar ur så plockar man bara fram sin backup och vips är allt som det ska.

Men det gör sig inte.

Vilken veklagan det här blev då. Det är förstås inte något nytt. Jag fattar inte varför någon alls läser allt elände som jag lägger ut här. Fan, inte ens jag själv läser ju det. Det rinner ut från mina fingrar och sedan låter jag det vara så. Inte faen orkar jag läsa det igen.


Låt stå.


 

Träffar: 1

12 tankar på “Vikten av backup och söndring hud.”

 1. Ja, det gör ju det, men just att Ta sig ut är inte det lättaste när livet är tungt, men som du skriver – när man väl kommer ut så känns det bättre.
  Ta med oss kaffe ut kanske?

 2. Du har helt rätt, jag kommer snart må bättre, en skogspromenad brukar göra under för själen. Men först får klockan gärna bli 12 ;-)

 3. Hoppas, hoppas, hoppas att denna dag blir bättre än gårdagen! Jag blir så vansinnigt ledsen när du mår så dåligt som du gjorde igår och jag hoppas att sömnen får dig att må lite bättre snart!
  Ute skiner solen, inget regn, inte som igår när himlen var helt öppen. Då öste det verkligen ner och det blåste som attan – då är det svårt att vara på topp!

  Men, snart beger vi oss ut i skogen med hunden, hoppas det kan få dig att må lite bättre!
  ~Jag älskar dig, glöm aldrig det~ ♥ ♥ ♥

Kommentarer är stängda.