Viktig att aldrig sluta diskutera humanism och protestera mot det man inte tycker om.

Härom natten var det en person som tyckte att politik och liknande inte hör hemma på Fb.

Så, envis som jag är skrev jag ett svar till hen. Mänskan blev rabiat och är hädanefter blockad från mig, inte på grund av sina åsikter utan sättet att framställa dem och sedan en timmes privat samtal där hen hela tiden muckade oavsett vad jag skrev, hur många gånger jag bad om ursäkt, så från att vara en person jag skulle vilja veta mer om så vill jag inte ha med hen att göra. Så här skrev jag:


 

Du vet självklart vart jag står i många som jag ser viktiga frågor, och vilka värderingar jag har och mina åsikter i mångt och mycket. Som jag ser det, polemik och diskussion är aldrig fel, det är genom kommunikation vi stöter och blöter våra åsikter, ibland blir man stärkt av diskussionen, ibland inser man att man har fel och att det finns andra perspektiv kring det hela. En bra debatt ger mer kraft och kunskap än den tar.

Fb betyder så mycket olika för många. En del ser det som en sida där man delar roliga bilder, en del berättar om sin vardag, en del delar med sig av bilder på sina barn (något jag ogillar dock förrän barnen är stora nog att själva få ta ett medvetet beslut), en del lägger ut roliga historier, en del diskuterar resmål eller sport eller kost.

Det finns många intressanta grupper man kan vara med i. En del passar en bättre än andra, men jag själv är med i en hel del både öppna och även låsta grupper som ger mig något, som utvecklar mig. Sen är jag även med i en del rent tramsgrupper, för att roa mig helt enkelt.

Alla har sitt syfte med Fb och det är ju det som är styrkan med forumet. Det finns något för alla och man har valet att välja bort det man inte är intresserad av, ta bort vänner, blocka personer, lägga personer i gruppen begränsad, skapa listor för olika ämnen där man sedan lägger in personer man tror är intresserade av det man vill säga i just den listan till just den personen. Man kan behålla en vän men välja att sluta följa dens inlägg utan bara gå in på dennes vägg när man vill kolla läget.

Själv är jag av födsel, vana och nästintill ett inre tvång, debattglad och vill ta chansen att försöka påverka i alla lägen jag kan.

Mina åsikter och värderingar är ett resultat av att växa upp och lyssna till min mormor och morfars historier hur de i 40 år var tvungna att ständigt fly för krig. De fick till slut komma till Sverige och kunde efter några år äntligen få lite frid och lugn. Att fly från krig är inget man gör för att man tror man ska få det bättre i ett annat land. Man gör det för att undvika att dö.

Jag anser du har fel när du säger att man inte kan ändra någons åsikt på FB. Det finns utmärkta möjligheter säger jag då. Man möts i diskussioner, man yttrar sina åsikter, man får skäll (du skulle bara se min inkorg och min mail, jävlar i min lilla låda vad folk orkar hata) man får beröm.

jag inser att jag är tjatig när det gäller politik och religion. Politik älskar jag och gör mitt allra bästa för att följa, tänka till om och diskutera. Religion gillar jag att kontemplera kring, läsa på om de olika 5 världsreligionerna och hur de samverkat genom årtusenden, jag älskar historia med. Religion, eller snarare religiösa, förstår jag mig inte på. Jag kan inte, hur jag än försöker vända och vrida på saker och ting förstå hur fan de tänker. Men teologi och livsfrågor och hur saker och ting hänger ihop tycker jag är intressanta. Vetenskap och religion hänger ju tätt tillsammans.

Just nu är världen i religiös kris. Människor mördar varandra för texter och bilder. Visserligen har mer eller mindre varje krig i världshistorien haft sin grund i religion, men kraften i de vapen som finns nu är större än någonsin.

Skit samma, nu blev det långt som fan. Men, jo, jag tror att detta är ett utmärkt forum för att diskutera nästan vad som helst.”


Var det något att bli blixtförbannad för?

Träffar: 0