Viskan viskar.

Det är fortfarande sprakande löv på träden. Löv som faller, singlar ner, blir tillsammans gator som blir hala men vackra, som paletter. Men snart, snart kommer november. Lågt fult ljus tre minuter om dagen och sedan mörker, evigt mörker. Jag stretar mot men det finns inga sätt att stoppa tiden. Du vet det, jag vet det, ändå försöker jag gång på gång.

Jag misslyckas. Så klart.

I hjärtat bor den där fruktan som nuddar mig varje höst. Rädslan för att falla ner. Återigen bo inuti

mina svarta rum. Som det varit år efter år sedan mina tiders begynnelse. Det har blivit bättre de

senaste åren. Men va fan. Jag är en evig pessimist kring frågor som har med min framtid att göra.

Men som sagt, än är hösten snäll mot mig. Det är en matt sol på himlen varje dag, morgnar som blir

Jag har med min religion.

till dimma över Viskan utanför våra fönster. Temperatur som lockar till tjocka tröjor och nya höstjackan. Jag har ingen sådan, men jag har stulit Den Helande Marias. Den har sakta men säkert blivit min. Dess fickor är fyllda med mina saker. Jag stjäler helt utan att skämmas. Jag har lärt mig det, det är en konst som jag behärskar väl.

Hon pratar om tro. Jag backar förskräckt. Det finns ingen eller något som gör mig så modstulen som religion. Jag ser ingen mening med att självvalt dras med i den där masshysterin som omsluter varje religion.

Men hennes val är hennes och de får jag respektera. Hon lovar att respektera mitt val att hålla mig så jävla långt från allt det där som jag bara kan. Jag hoppas bara att det inte ställer till vårt gemensamma liv. Religioner har en tendens att bli svartsjuka.

Det är höst och jag är bekymrad.

 

 

Enhanced by Zemanta

5 tankar på “Viskan viskar.”

  1. Det kommer inte ställa till något, inte om jag får bestämma. Det skrämmer mig dock ändå så därför tvekar jag på att ta upp kyrkan på söndag. Jag stannar nog hemma hos dig och djuren. Tar en långpromenad istället

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: