Visst är det så?

2011-12-12

18:29:43


Alla dessa jävla svängningar.

Ena dagen trött in i själen och så låg att jag undrar om jag någonsin kommer kunna leva ett liv utanför sovrummet, andra dagen vaknar jag efter tre timmars sömn och bubblar av verksamhetslust. När ska det bli lagom, i mitten av alla kurvor. Normala svängningar.

Idag på terapin pratades det om Litium. Det skrämmer skiten ur mig. Jag vill springa ifrån mig själv. Simma rakt ut i havet tills jag inte orkar hålla mig flytande. Är jag så sjuk? Troligen. Fel, det är så. Min skalle är sönder. Har gått i tusen bitar, kanske alltid varit vek och sned.

Jag vill inte.

Den Helande Maria var med idag. För att vi skulle hitta varandra i missbruksdjungeln. För att hon skulle få en inblick i vad jag gör den där timman varannan vecka. För att min terapeut skulle få ett ansikte till namnet. För att jag skulle blotta mig så att jag aldrig mer kan gömma mig. Inte totalt i alla fall.

För någonstans djup inuti mig finns det hemligheter som jag kommer behålla resten av mitt liv. Så intrasslade i själen att de sitter fast där. Så intrasslade att jag måste få behålla dem. De är min lilla skatt, även om en del av dem är sura som en gammal disktrasa, skeva, fula. Men de är mina. En del av dem skiner som nyputsat silver i solsken. Ingen ska få reda på tankarna, hemligheterna. Mina, bara mina.

 

Men allt annat vill jag hålla upp i dagsljus. Sluta skämmas över vem jag är. Över vad jag är. Gå stolt över att jag kastat ut alla lögner. Göra Den Helande Maria trygg. Gud vad jag älskar henne!

Bara vi!

Mina barn ska kunna vara stolta över att ha mig som far. Det är de inte nu och det med rätta. Jag har en lång väg att gå tills alla kan känna den där tryggheten. Jag måste börja med mig själv. Känna mig trygg i att jag faktiskt är mig. Jag litar inte på mig. Jag är lögnaktig och svag och flyr alla problem i världen.

En lång väg att gå, men jag är redan på väg, har passerat några viktiga milstolpar. Klär mig, rakar mig varje dag. Borstar tänderna. Kammar mig. Bryr mig om min klädsel. Låter min fåfänga blomstra. Den är något bra, för den får mig att vilja vara så fin jag bara kan, för henne, för mig. Vill inte falla hela vägen ner. Klä mig i skitiga jeans och söndriga jympadojjor och lukta skit. Vara berusad på bussen klockan 9 på morgonen. Allt det där är saker jag inte vill vara. Då finns det bara en väg att gå. Bli nykter. Börja lita på mig själv. Övertyga min omvärld att lita på mig.

Fan, det är svårt. Det kommer bli så svårt, så lång tid har gått. Relationer som jag sumpat, andra relationer som jag gett mig in i utan att egentligen vilja det. Bipolär typ II med blandepisoder och alkoholmissbruk. En tänd krutdurk, totalt utan kompass. Fria på fylla och mani. Så jävla dumt. Så onödigt. Så fel. Hela mitt liv har varit fyllt av saker som är fel. Skeva.

Jag vill inte vara den personen längre. Medicinen, den senaste jag fick, har fått mig att vakna, bli en annan person. En rätt person. Som att födas på nytt. Då gäller det att jag tar vara på chansen. Hoppar av spiralen och börjar om på nytt med vanor och livsstil. Blir vuxen och stabil. Medicinen och terapin gör sitt jobb och jag själv måste göra mitt. Så svårt, så tungt. Ibland känner jag att det är omöjligt.

Otillräcklig.

Men jag ska göra mitt bästa, om jag faller ska jag resa mig igen. Fortsätta klä mig, raka mig, kamma mig varje dag. Veta att jag kan vara stolt om det ringer på dörren och vi får besök.

Den Helande Maria har ställt mitt liv på ända. Hon och medicinen. Jag vill verkligen leva nu, inte bara leva, utan leva stolt. Rak. Utan hemligheter och lögner och smygande i källare och skogsdungar.

Önska mig lycka till, jag kan bara be om det, men önska mig lycka till så är jag tacksam. Jag behöver det.

Kärlekens apostel.

Enhanced by Zemanta

5 tankar på “Visst är det så?”

    • jag vet :-) Jo, det känns som att jag är på banan igen. Två steg och ett åt sidan liksom :-)

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: