Vykort till Onkel.

2012-05-25

11:48:03


Käre Onkel.

Allt känns bättre.

Jag har sovit gott, till och med klämt till med en sovmorgon. Inga mardrömmar, ingen nattångest, inget nervöst fladdrande i lägenheten med disktrasan i hand. Dessutom, jag sov utan andra medel än min egen trötthet.

Solen skiner, det är varmt och ljuvt ute. Den Helande Maria ska till stan för lite terapi, jag ska ut med jycken till skogen. I eftermiddag ska jag sedan till vårdcentralen så att de får ta sig en titt på såret på benet. Det är en ordentlig infektion där, saker rinner ut från det och jag hittar inte suturerna som jag hade tänkt dra. De gömmer sig därinne, under all den svullna vävnaden.

 

Men förutom det så ser det ut att bli en bra dag. En riktig bra dag till och med. Man ska aldrig säga för mycket. Aldrig någonsin säga mer än man vet. Fast det struntar jag i och gör lite som jag vill när det gäller det där. Det blir en bra dag vare sig dagen vill det eller inte, för det har jag bestämt.

Det får bli en glass i solen (fy tusan, Ledin-varning på det där) och jag ska nog ta på mig mina solglasögon och vara sådär tuff som alla andra verkar vara där de glider fram på trottoarerna i Borås. Idag vill jag vara en tuff kille.

Vi ska in på polisstationen med för att anmäla den där sprätten som hela tiden gapar och gormar och beter sig som den huligan han är. Det får vara nog, jag orkar inte titta mig över axeln varje gång jag går ut på gården. Dessutom, den Helande Maria är rädd på riktigt. Det är väl inte så det ska vara i en liten idyll som den vi bor i kan jag tycka.

Ibland är det som det är med livet.

Hoppas vi ses snart så att jag kan visa dig en fin teckning som jag ritat i skolan.

Med vänlig hälsning din systerson Jonas.

Ps. Mamma hälsar att du inte ska dricka för många öl även fast det är varmt.

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.