When you got nothing, you got nothing to lose.

Strax efter man fallit så flyger man ju faktiskt ett litet, kort, kort tag. Innan man slår i marken och får ont igen. Men en liten stund är man totalt fri. Så länge man bara lever i det ständiga nuet.

Så jag ser det som att jag flyger just nu. Det onda kommer snart, men just nu är jag fri.

Jag börjar komma ikapp nu. Hjärta, själen och anden börjar komma ikapp verkligheten. Genom att låtsas som att det regnar i går så skapade jag en liten lucka i livet, en där jag kunde få vila allt och komma igen. Det var inte det att jag mådde bra i går. Jag mådde så dåligt att jag knappt visste vilket håll jag skulle vända mig. Försökte vila men kroppen var full av stresshormoner och slagg.

Ont i magen, illamående, pipande luftrör, svettiga händer, en stank av depression. Det är bara symptom av den sjuka jag är i händerna på.

Men den här gången är jag trots allt starkare. För jag känner mig själv nu. Det tog mig några år att komma i kontakt med mig själv. Men nu är jag nästan där, jag vet mina begränsningar, jag kan mina styrkor.

Så imorgon, då jag är ikapp, ska jag ta tag i livet igen. Idag ska jag bara finnas. Försöka äta, gå ut på en lång promenad med hunden, handla något att ersätta ölen med. Socker brukar funka bra.

Magen tömde sitt sura innehåll tidigare i morse. Hostande, kräkande stod jag och spydde rakt ner i vasken i köket. En cigg i ena näven och desperation i hela kroppen. Stressad över livet, över att vara fången i tiden.

Nu mår jag bättre. Magen har slutat vända sig och snurra runt i mig. Jag ska dricka lite kaffe, ta en dusch. Försöka leva det liv jag vill leva. Komma ikapp. Bli i synk med världen. Sluta förstöra mig själv, åter igen. Jag börjar känna mig som en sådan där docka med en tyngd i botten, en sådan där som man kan slå på och som ändå alltid ställer sig upp. Jag är en sådan som alltid klarar mig.

Jag bara glömmer det ibland.

Till er som dömer, tänk ett snurr till:

httpv://www.youtube.com/watch?v=hk3mAX5xdxo

Once upon a time you dressed so fine
You threw the bums a dime in your prime, didn’t you ?
People’d call, say, “Beware doll, you’re bound to fall”
You thought they were all kiddin’ you
You used to laugh about
Everybody that was hangin’ out
Now you don’t talk so loud
Now you don’t seem so proud
About having to be scrounging for your next meal.

How does it feel
How does it feel
To be without a home
Like a complete unknown
Like a rolling stone ?

You’ve gone to the finest school all right, Miss Lonely
But you know you only used to get juiced in it
And nobody has ever taught you how to live on the street
And now you find out you’re gonna have to get used to it
You said you’d never compromise
With the mystery tramp, but know you realize
He’s not selling any alibis
As you stare into the vacuum of his eyes
And say do you want to make a deal?

How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
Like a complete unknown
Like a rolling stone ?
You never turned around to see the frowns on the jugglers and the clowns
When they all come down and did tricks for you
You never understood that it ain’t no good
You shouldn’t let other people get your kicks for you
You used to ride on the chrome horse with your diplomat
Who carried on his shoulder a Siamese cat
Ain’t it hard when you discover that
He really wasn’t where it’s at
After he took from you everything he could steal.

How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
Like a complete unknown
Like a rolling stone ?

Princess on the steeple and all the pretty people
They’re drinkin’, thinkin’ that they got it made
Exchanging all precious gifts
But you’d better take your diamond ring, you’d better pawn it babe
You used to be so amused
At Napoleon in rags and the language that he used
Go to him now, he calls you, you can’t refuse
When you got nothing, you got nothing to lose
You’re invisible now, you got no secrets to conceal.

How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
Like a complete unknown
Like a rolling stone ?

 

Det gäller att nära elden så den inte slocknar.

 

 

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.