Women and country on my mind

Det är så länge sedan. Då när jag gömde mig för världen, förvissad om att den inte ville veta av mig och att jag själv inte behövde den. Vi var som ett splittrat par. Var och en på sitt håll, var och en ensam. Jag ska aldrig mer förtvina och krympa och tro att världen snart går över. Jag ska aldrig mer tro att jag inte blir äldre. Jag ska aldrig mer gör allt det jag gjort som för stunden tjusade mig men som i längden, den allt för kosta längden, tog död på alla åren.

40 är mer än jag någonsin trodde mig själv bli. Nu är jag det. Mer än jag någonsin trodde mig vara möjlig att bli, att vara. Tidig morgon blir tidig kväll och sen natt i ett enda andetag. Den lampa jag har inuti, djupt inne i mitt bröst lyser så vackert att jag häpnar och faller till marken och gråter av glädje.

Det gör inte längre ont att falla. Det gör ej längre ont att slå sig hårt. Alla nerver är bedövade och stumma. De sjunger inte längre i mina öron, de talar inte längre sitt märkliga språk som jag aldrig förstod. När regn faller på mig så vederkvickar det min själ och väter mitt hår. Det är varmt som en sommarkväll och inte alls så kallt som jag trodde det vara före det föll.

Så nu är det bara resten kvar, alla sekunder tills mina är över. Jag ska nog faktiskt, kanske, leva dem.

Nothing but the whole wide world to gain
Nothing, nothing
Got nothing but the whole wide world to gain
Nothing, nothing
Got nothing but the whole wide world to gain

I’m here on the blacktop, the sun in my eyes
Women and country on my mind
Both turned me out over the borderline
Now there’s no more love loss and no more shame
No more digging holes or graves
Nothing to lose but rivets and chains
Got nothing but the whole wide world to gain

Nothing but the whole wide world to gain
Nothing, nothing
Got nothing but the whole wide world to gain
Nothing, nothing
Got nothing but the whole wide world to gain

Was born in a stable and built like an ox
Down in the pastures I learned how to walk
Mama, she raised me to sing and just let them talk
Said no rich man’s worth his weight in dust
They’ll bury them down same as they do us
God wants us busy, never giving up
He wants nothing but the whole wide world for us

Nothing but the whole wide world for us
Nothing, nothing
Wants nothing but the whole wide world for us
Nothing, nothing
Wants nothing but the whole wide world for us

I ain’t got no money, can’t get no love
Never was too good at either of them
I’m here for adventure, whichever way it comes
But what good is an angel that won’t catch up?
I’m free falling now, and I’m ready enough
I give my tears and I give my blood
I’d give nothing but the whole wide world for one

Nothing but the whole wide world for one
Nothing, nothing
Give nothing but the whole wide world for one
Nothing, nothing
I’d give nothing but the whole wide world for one

]]>

Träffar: 0