Ylar efter min flock.

2012-03-28

17:47:09


Jag hoppas ni inte tror jag gör det här för att det roar mig.

För det är så mycket viktigare. Det handlar om mitt förstånd och i förlängningen om mitt liv. Jag skriver inte för att jag känner för det, jag skriver för att jag måste. Det är ett gift. Lika djupt rotat i mig som nikotin eller hat. Bokstäverna håller min låga jämn och fin, utan sotstänk eller flammande hetta. Bara en djup varm känsla. För varje sekund jag inte skriver hotar elden att sluka upp allt som är mig.

När jag låg i sängen i det mörka sovrummet och försökte hålla rösterna ifrån mig så slog den där heta väggen av sorg mot mig. Är jag på väg att förstöra något vackert igen? Håller mitt gift på att slaska ner en blå himmel? Hur ska hon stå ut med någon som mig, någon som är ojämn och opålitlig? Någon som blandar och ger ur leken utan att ens kunna spelet man spelar. En sådan som mig?

You Can't Teach an Old Dog New Tricks
You Can't Teach an Old Dog New Tricks (Photo credit: Wikipedia)

Livet luktar likadant som det brukar. Svagt av stress och rädsla och tårar och raklödder. Jag höjer musiken för att slippa höra det där eviga bruset och pipet i öronen. Det är när det är tyst som jag störs mest av ljud. Tinnitus i både öron och själ. Hål i luften. Jag är en vattendroppe i öknen och det går inte att gömma sig från solen hur länge som helst. Men jag försöker. Kryper ihop under täcken och kuddar och skam. Huden brinner som av tusen prygelrapp, tungan blir som en kall sten i munnen. Ögonen hotar att hoppa ur, jag försöker hålla fast dem i skallen. Fingrarna håller ögon och tunga. Jag har inga fingrar till att hålla själen.

Jag är törstig. Ge mig tunnor och flaskor. Ge mig ett bryggeri. Ge mig ett eget vinförråd. Fullt av de allra bittraste och suraste och billigaste vinen. De som alla andra ratar. Ge mig törstens avslut. Ge mig sömn.

Det stiger i mig och jag blir ivrigare. Efter vad vet jag inte. Men jag skriver och skriver, ingen kommer ändå läsa, så det gör inget att jag häller ut mina inälvor och tankar här. De får vara ifred här, ligga och ruttna i ensamhet. Ingen vet och ingen kan ändå göra något åt det.

Men det är ett måste. Det räcker inte längre med ensamma lappar, bokstäver på servetter eller i tidningars tomma områden. Det räcker inte med filer på datorn. Det måste ut, spys ut, till de få som läser. Bara för att jag kan. Det kostar er inget. Det är gratis, för strunt och skräp ska vara gratis.

Så medan jag brinner upp kan du kanske vara snäll och skänka mig en gnutta skugga under tiden.

httpv://youtu.be/Tq-7_OQaqCo

There must be something wrong with me
What it is I can’t quite see
I can’t seem to do nothing right.
never need to change my style
Been this way for a long long while
Maybe there’s a few things I ought to fix.

Can you teach an old dog new tricks

Wanna put a little fire in my life
Climb a little higher, *that is* right
Tired of this ordinary bullshit.
never need to change my style
Been this way for a long long while
Maybe there’s a few things I ought to fix.

Can you teach an old dog new tricks.

guitar solo

Can you teach an old dog new tricks.

Well, that right
Maybe I should leave well enough alone
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
I might not be perfect but I’m me to the bone
I need to change my style
Been this way for a long long while
There ain’t nothing that I got to fix

You can’t teach an old dog new tricks.
You can’t teach an old dog new tricks.
You can’t teach an old dog new tricks.

You can’t teach an old dog
You can’t teach an old dog
You can’t teach an old dog new tricks.
You can’t teach
You can’t teach
You can’t teach

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0