Ylvas fånigheter.

Frågan om kvinnor och mäns lika vilkor, löner, inflytande och ansvar är något oerhört viktigt. Något som inte får slarvas bort i det träsk som är verkligheten för oss alla. Någonstans blir en del tankar rätt så tarvliga och framför allt fåniga. Nu är det Ylva Johansson vädrar sitt misstycke kring att man använt mustaschen som symbol för Håkan Juholt. Hon påpekar att sagda behåring är en symbol manlighet. Något värre finns inte, man ska vara försiktig med symboler tycker kvinnan.

Alltså, Juholt är man. Det går inte att komma förbi det som är ett faktum. Den gode Ylva är kvinna. Även det är ett faktum. Men att Juholt är man är visst något som skall förtigas. Eller om det ska pratas om, budskapet är lite otydligt där.

Juholt är en enda stor mustasch hela han. En mycket enkel karikatyr att rita. Om man nu ser en mustasch på en sida ett bord och en bild på Reinfeldt på andra sidan så vet man givetvis att det är Juholt på andra sidan. Är Reinfeldt kvinna eftersom han knappt har vare sig skäggväxt eller hår på skallen?

Lennon brukade rita sig själv som två glasögon och ett skägg. Inget mer. Man visste att det var Lennon på bilden. Skägg är också något som bara män kan odla. Inte svårare än så.

Mustasch är en oerhört ful ansiktsbehåring. Men den är oftast, för det mesta, under näsan på en man och inte på en kvinna. Så vitt jag vet. Men att därifrån vara någon form av symbol för kvinnoförtryck kan jag inte se. Men vad vet jag, jag är ju man och kan som sådan odla en sådan där ful sak.

Vissa saker behöver inte betyda så mycket mer än det man vill visa. Vad är nästa sak man vill ta ifrån Juholt? Ja gissa, men jag har mina tankar kring det där.

Nu är bara frågan, när ska Ylva sluta sminka sig?

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.